Business Intelligence - Wat is het?

Hoe werkt Business Intelligence?

Met data de juiste beslissingen nemen

Uw organisatie bezit een schat aan data. Data die nu verstopt zit in allerlei systemen. Ieder systeem heeft zijn eigen rapportagemogelijkheden. Krijgt u een Excelsheet? Een uitdraai uit CRM? Een overzicht uit ERP?

Al die verschillende bronnen maken het onoverzichtelijk. Rapportages overlappen elkaar onnodig, sluiten onvoldoende op elkaar aan en bevatten fouten. Daarnaast kost het u veel tijd om van al die informatie één geheel te maken. Tijd voor procesoptimalisatie dus!

Business Intelligence (BI) legt een overkoepelende laag over alle softwarepakketten. Een BI dashboard geeft volledig inzicht in de belangrijkste data binnen uw organisatie. In één oogopslag.

U krijgt antwoord op vragen als:

  • Waar liggen mijn verkoopkansen?
  • Wat zijn mijn (potentiële) afzetkanalen?
  • Op welke wijze kan ik mijn logistieke proces optimaliseren?
  • Hoe hoog is mijn ziekteverzuim en wat betekent dit voor mijn bezetting?

Ideaal dus. Grote vraag is:
Hoe richt ik mijn BI data optimaal in binnen mijn organisatie?

Scroll voor meer

BI Tools

Een goede BI tool is zeker belangrijk. En de markt kent meerdere Business Intelligence tools. Wij werken met Power BI van Microsoft en met Yellowfin.

Waarom?
Veel organisaties werken met Microsoft. Ze zijn bekend met de software en willen de BI tool ook van Microsoft. Power BI is daarnaast een hele mooie, volwassen oplossing.

Liever iets anders? Dan is Yellowfin iets voor u. Het is heel gebruiksvriendelijk, ingericht voor de toekomst en perfect om data op een aansprekende en betrouwbare wijze te presenteren.

Met de BI tool alleen bent u er nog niet.
Het ontsluiten van alle relevante data in een BI tool is een vak apart. Een dataplatform of datawarehouse vormt vaak de basis hiervoor. Ook het inrichten van een dashboard met de juiste informatie voor uw organisatie vraagt veel aandacht. U wilt dat deze visueel aantrekkelijk is én direct goed afleesbaar.

Daarom staan onze ervaren consultants graag voor u klaar. Zij zijn bekend met vrijwel alle BI tools, kunnen uw dataplatform vormgeven en hebben ruime domeinkennis in onder meer retail, handel & industrie, sierteelt en GGZ. Power BI helpt u gegarandeerd verder!

Vereenvoudig uw rapportages en optimaliseer uw processen

VisionBI is uw partner

We gaan het niet moeilijker maken dan het is. Wij zijn aanpakkers, spreken uw taal en denken met u mee. Van de beste BI tool met het mooiste dashboard tot het enthousiasmeren van medewerkers.

Voor ons is BI namelijk pas geslaagd als een organisatie er succesvol mee is. Daarom starten we met een uitgebreide inventarisatie van wensen, eisen en ingezette technologie.

We bieden ook een uitgebreid trainingsprogramma voor medewerkers, zodat de uitrol en inzet van de BI tool zo soepel mogelijk verloopt.

Daarnaast monitoren wij het gebruik van de BI software, ook na oplevering. Zien we een terugval? Of valt het gebruik tegen? Dan zoeken we samen naar een oplossing. Onze samenwerking wordt een partnership voor de lange termijn. Van eerste aanzet tot volledige, succesvolle inzet van BI.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/van-eerste-aanzet-tot-succesvolle-inzet-van-bi.jpg

Datavisualisatie, datagedreven werken en data science

Niet gelijk wegklikken! Dit zijn maar termen. Het gaat erom wat u ermee kunt.

Saaie rapportages die op vele manier te interpreteren zijn, horen niet thuis in de hedendaagse, competitieve economie. Met datavisualisatie brengen we daar verandering in; het is dan ook de basis van BI.

Wij brengen grote hoeveelheden data als een mooi verhaal dat voor iedereen te begrijpen is. Visueel aantrekkelijk en overzichtelijk in een dashboard. Dat maakt datavisualisatie opeens een stuk interessanter, niet waar?

Meer over datavisualiatie >>

De volgende stap in BI is datagedreven werken. U gebruikt data om uw organisatie te sturen. Verbeter verkoopkansen, maak betere beslissingen, vind nieuwe afzetkanalen en laat de data voor u werken. Data zorgt voor een stevige basis van alle keuzes en besluiten die uw organisatie neemt.

Meer over datagedreven werken >>

Werkt u datagedreven, maar wilt u nog meer uit data halen? Dan is data science het antwoord. Hiermee gaat u nog een stap verder en laat data de toekomst ‘voorspellen’. De data gaat voor u aan de slag, zoals bij het geautomatiseerd, dynamisch aanpassen van verkoopprijzen aan omgevingsfactoren. Nu al toegepast door toonaangevende retailers en grote online webwinkels. Met datascience kunt u veel sneller inspelen op veranderingen. Nu en in de toekomst.

Meer over datascience >>

 

Veelgestelde vragen

Wat is Business Intelligence?

Business Intelligence helpt bedrijven bij het nemen en onderbouwen van beslissingen door bedrijfsanalyse, datamining, datavisualisatie, datatools en -infrastructuur te combineren.

Business Intelligence zorgt voor een begrijpelijk overzicht van alle data waarover uw bedrijf beschikt, zodat deze data gebruikt kan worden bij het teweeg brengen van veranderingen. Daarnaast neemt Business Intelligence inefficiënties weg en kan uw bedrijf zich sneller aanpassen aan veranderingen in de markt.

Waarom is Business Intelligence belangrijk voor mijn bedrijf?

Door middel van Business Intelligence kan inzichtelijk gemaakt worden waar potentiële knelpunten en mogelijkheden zitten binnen uw bedrijf. Op basis van data kan u uw bedrijfsprocessen optimaliseren, veranderingen in de markt in kaart brengen en operationele en strategische beslissingen nemen en onderbouwen.

Wat doet een Business Intelligence specialist voor mijn bedrijf?

Business Intelligence specialisten houden zich bezig met het laden, analyseren en visualiseren van data en het voorspellen van trends. Op basis van deze analyses en visualisaties kan u gerichte keuzes maken om uw bedrijfsvoering te optimaliseren.

VisionBI is gespecialiseerd in alle Business Intelligence tools, kunnen uw dataplatform vormgeven en hebben ruime branchekennis in onder meer retail, handel & industrie, sierteelt en GGZ.

Hoe gebruik ik Business Intelligence?

Met Business Intelligence platforms kunt u uw data in kaart brengen. U kunt uw data inladen op deze platforms en door middel van verschillende dashboards de juiste data visualiseren.

VisionBI kan u helpen bij het implementeren en gebruik van Business Intelligence binnen uw organisatie.

VisionBI brengt uw data als een mooi verhaal dat voor iedereen te begrijpen is. Visueel en aantrekkelijk en overzichtelijk in een dashboard. Daarnaast bieden wij ook een uitgebreid trainingsprogramma aan voor medewerkers, zodat de uitrol en inzet van de Business Intelligence tool zo soepel mogelijk verloopt.

Zijn mijn bedrijfsgegevens veilig bij BI oplossingen?

Voor elk IT-systeem geldt dat gegevensbeveiliging en beschikbaarheid belangrijke vereisten zijn. Zo ook voor Business Intelligence. Business Intelligence biedt dezelfde prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging als de andere systemen binnen uw organisatie.

Bij Business Intelligence oplossingen wordt er gebruik gemaakt van bewezen beveiligingsinfrastructuren. Dit garandeert de veiligheid van uw bedrijfsgegevens.

Wat is het proces van implementeren van Business Intelligence-software?

Voor het stap voor stap implementeren van Business Intelligence-software heeft VisionBI een speciale werkwijze. Om te beginnen weten wij graag voor wie wij werken. Daarom start VisionBI met het leren kennen van uw organisatie. Vervolgens houden we ons bezig met het verbinden van mensen aan big data. Werken met data is werken met mensen. Ons doel is dan ook om ervoor te zorgen dat zij er prettig mee aan de slag kunnen. Hierna houden wij ons bezig met het ontwikkelen van een omgevingen die robuust en toekomstbestendig zijn.

De volgende stap is de implementatie waarbij de Business Intelligence omgeving daadwerkelijk ontwikkeld en doorgevoerd wordt. Hierbij betrekken en begeleiden we de mensen die met de Business Intelligence omgeving te maken krijgen. De laatste stap is het borgen van uw resultaten en het door ontwikkelen van uw Business Intelligence omgeving.