Dashboarding en datavisualisatie

Maak uw dashboard écht actiegericht

Wij hebben een heldere kijk op hoe data te visualiseren is. Ons doel is het gebruik van data eenvoudig en laagdrempelig te maken met eenvoudige en snelwerkende Zo wordt Self Service BI en informatievoorziening voor iedereen op het juiste moment en de juiste plek toegankelijk.

  • Breng data tot leven met sprekende visuals
  • Voorkom misverstanden door met BI vanuit één samengesteld data perspectief te werken
  • Neem snel onderbouwde beslissingen
  • Analyseer data vanuit verschillende invalshoeken met filters en doorklik mogelijkheden
  • Werk veel effectiever met geautomatiseerd samengestelde dashboard en rapportages

Wil je rapportages automatisch samenstellen of een BI tool als Power BI implementeren? Of zoek je optimalisatie van de reeds beschikbare BI dashboards? Haal effect uit data met een krachtige BI tool

Scroll voor meer
Parameters, Power BI, invoeren van gegevens

Wat is datavisualisatie?

Van lijsten naar aantrekkelijke interactieve grafieken en dashboards

Datavisualisatie is de manier waarop data en informatie tot leven wordt gewekt en aanzet tot actie in snelle en gebruikervriendelijke dashboards. Hiermee is data actueel en gecontroleerd voor de organisatie beschikbaar daar waar het gewenst en nodig is.

Iedereen kent de rijen met cijfers en feiten. Ongetwijfeld waardevol, maar voor slechts een handvol mensen te begrijpen.

U kijkt waarschijnlijk ook liever even snel een instructiefilmpje, dan dat u een dikke handleiding leest. Door data visueel te maken in diagrammen, grafieken en kaarten, is deze voor iedereen begrijpelijk. In één oogopslag.

Waarom datavisualisatie?

Sneller naar een dashboard met effect

Een dashboard maken, hoeft niet lastig te zijn. Zeker met een laagdrempelige tool als Power BI. Toch hebben in de praktijk niet alle dashboards het gewenste effect. Het dashboard wordt weinig gebruikt en/of de cijfers zetten niet aan tot actie.

Hoe komt dat?

Vaak zien we dat organisaties data in een dashboard slepen en dan verwachten dat het direct voor iedereen werkt. Een effectief dashboard vraagt echter om een goed verhaal, de juiste data(combinaties) en sprekende visuals.

Met datavisualisatie zorgt u dat alle medewerkers de data op dezelfde manier zien en interpreteren, waardoor ze eenvoudig onderbouwde besluiten kunnen nemen.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/hoe-pak-je-datavisualisatie-aan.jpg

Meer weten hoe je meerwaarde uit je data en BI kunt halen?

Benieuwd hoe we jouw business intelligence, datawarehouse of (Power BI) rapporten optimaal voor je kunnen laten werken? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. We horen graag waar je naar toe wilt en bekijken hoe je de volgende stap in het werken met data kunt maken.