Management Power BI Dashboard Demo VisionBI

Power BI

Moeiteloos slimme rapportages creëren

 • Echt grip op omzet én kosten
 • Actiegerichte rapportages in een handomdraai
 • Gratis beginnen, voordelig groeimodel

Alles uit Power BI halen? Data tot leven brengen? Schakel dan een van onze ervaren gecertificeerde Power BI consultants in.

Wij werken o.a. voor

Wat is Power BI?

Power BI is de Business Intelligence tool van Microsoft. Met Power BI kunt u data visualiseren en interactieve dashboards en rapportages creëren. Het is een heel krachtige tool, die de hele organisatie eenvoudig kan gebruiken. Hiermee geeft u medewerkers niet alleen inzicht, maar zet ze ook aan tot actie.

Precies wat data zou moeten doen.

Waarom kiezen voor Power BI?

Er zijn tal van tools voor bedrijfsanalyse op de markt. Waarom kies je dan voor Power BI?

 • Microsoft is al 15 jaar op rij nummer 1 in Gartner’s Magic Quadrant voor BI platforms
 • Actiegerichte rapportages in een handomdraai
 • Te gebruiken door de hele organisatie
 • Eenvoudig te koppelen aan honderden databronnen
 • Past naadloos in uw vertrouwde Office 365 omgeving

Dan vergeten we nog één ding: de ongekende visualisatiemogelijkheden. Dashboard kunnen zo ingericht worden, dat iedereen ze in één oogopslag begrijpt. Hierdoor kunnen uw medewerkers data makkelijk analyseren en direct ingrijpen bij grote veranderingen of tegenvallende resultaten.

Power BI Consultancy - zorg

Een Power BI dashboard maken: zelf doen of niet?

Power BI is een heel laagdrempelige tool, waar vrijwel iedereen mee kan werken. Het is gemaakt voor self service. Medewerkers kunnen hun eigen dashboards bouwen zonder dat u de controle over data kwijtraakt.

Data in Power BI slepen is eenvoudig en met een paar klikken tover je een grafiek tevoorschijn. Dus waarom dan niet gewoon zelf aan de slag gaan?

Veel organisaties starten inderdaad zelf, maar lopen al snel tegen een van de volgende problemen aan:

 • de data staat wel in het dashboard, maar wat kunnen we er nu echt mee?
 • het proces is te omslachtig; we moeten nog veel zelf doen om data zichtbaar te maken.
 • snel besluiten en acties nemen op basis van dit dashboard lukt nog niet.
 • we missen nog iets: welke data kunnen we verder combineren voor waardevolle inzichten?

Een Power BI specialist tackelt deze problemen en zorgt ervoor dat u alles uit uw data en dashboards haalt.

Power BI Dashboard Google Analytics

Wat maakt VisionBI dé specialist in Power BI?

Wij maken dashboards altijd actiegericht. Geen loze data of technische verhalen: wij tonen u de KPI’s en resultaten waarmee de organisatie echt verder kan. In zinvolle rapportages, die het verschil maken voor de business.

Hoe we dat doen?

 1. Wensen en eisen van de business inventariseren en een plan opstellen.
 2. Uw data tot leven wekken in een verhaal dat voor alle medewerkers eenvoudig te begrijpen is, aanspreekt én aanzet tot actie.
 3. Het verhaal vertalen naar een visueel aantrekkelijk vormgegeven dashboard, dat zeer eenvoudig te gebruiken is.

Tot slot begeleiden onze Microsoft gecertificeerde consultants uw medewerkers in het gebruik van het Power BI dashboard. Met elkaar ontdekken we welke data nog meer relevant is en hoe u alles uit het dashboard haalt.

Ook aan de slag met ons?

Meer inzicht in Power BI

Power BI: van gratis tot premium

Microsoft biedt Power BI in diverse varianten aan. Hieronder een overzicht van de diverse opties met bijbehorende eigenschappen en kosten. Weten welke variant het beste bij uw organisatie past? Neem dan contact met onze Power BI consultants op via 030 – 633 19 45.

Power BI Free  Power BI Pro  Power BI Premium per User   Power BI Premium capaciteit   
Prijs  Gratis € 8,40 per maand/ per gebruiker € 16,90 per maand/ per gebruiker € 4212,30 per capaciteit/ per maand
Gebruik  Persoonlijk gebruik Business (Persoonlijk en samen in Teams) Enterprise (Bedrijven) Enterprise (Bedrijven)
Verversen van Data   Handmatig 8 x per dag 48 x per dag 48 x per dag
Databronnen beschikbaar  160 + 160 + 160 + 160 +
Dashboards bouwen en data visualiseren   JA JA JA JA
Data delen  Exporteren Samenwerken en delen Samenwerken en delen Samenwerken en delen
Dashboards op Mobiel   JA JA JA JA
Data beveiligen & versleutelen   JA JA JA JA
AI (tekstanalyse, afbeeldingsdetectie, ml) 

 

JA JA
Maximale grootte database  1 Gigabyte 1 Gigabyte 100 Gigabyte 400 Gigabyte
Maximale gegevensopslag  10 Gigabyte per gebruiker 10 Gigabyte per gebruiker 100 Gigabyte per organisatie 100 Gigabyte per organisatie
Excel combineren met Power BI

Excel is geen onbekende voor u of uw medewerkers. Het is misschien wel uw meest gebruikte analysetool op dit moment.

Waarom dan nog verder kijken?
Omdat beide apps samen een nieuwe wereld voor u openen.

Combineer de analysemogelijkheden van Excel met uitgebreide data analyses en prachtige visualisaties van Power BI. Zo maakt u in een handomdraai interactieve grafieken, kaarten en diagrammen, die het hele verhaal vertellen. Met één druk op de knop kunt u deze vervolgens publiceren en delen.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/power-bi-excel.jpg

Ander groot voordeel?
Excelwerkmappen zijn eenvoudig te koppelen aan Power BI. Voor medewerkers dus geen grote verandering in werkprocessen. Dit scheelt inwerktijd en vergroot de kans op snelle adoptie. Daarnaast wordt het door middel van de data analyses en visualisaties eenvoudiger om beslissingen te nemen.

Realtime visualisatie van data met Power BI

Power BI is te koppelen aan de volledige Microsoft omgeving. Dat niet alleen: koppelingen naar externe systemen als Salesforce, Oracle databases, social media of Google Analytics zijn gemakkelijk te maken.

Hierdoor krijgt u toegang tot alle relevante bedrijfsinformatie. Realtime welteverstaan. Zo kunt u op elk moment van de dag besluiten nemen gebaseerd op betrouwbare feiten.

 

Makkelijk en veilig samenwerken

Microsoft snapt het belang van samenwerken binnen organisaties als geen ander. Zo kunnen rapporten en dashboard uit CRM of ERP binnen Microsoft Dynamics 365 getoond worden in Power BI.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/power-bi-realtime-data.jpg

Daarnaast kunt u onder meer:

 • Gezamenlijke en individuele dashboards maken;
 • Zich abonneren op en delen van rapporten;
 • Power BI rapporten extern publiceren

Niet iedereen mag toegang krijgen tot alle data. Daarom biedt Microsoft uitgebreide security en privacy opties aan. Zo kunt u werken met rollen, autorisatielevels en kunnen riskante gebruikersactiviteiten realtime geblokkeerd worden.

Microsoft AI: klaar voor de toekomst

In Power BI zitten de nieuwste innovaties verwerkt. Gebruikers kunnen nu al – zonder ervaring – als data scientist aan de slag.

Hoe?
Door de mogelijkheden van Microsoft om Machine Learning-modellen te ontwikkelen en snel inzicht te krijgen in zowel gestructureerde als ongestructureerde data, zoals tekst en plaatjes.

Dankzij de enorme community van Microsoft komen er steeds nieuwe mogelijkheden en innovaties bij. Power BI is echt een platform in ontwikkeling. Niet voor niets wordt Microsoft al jaren gezien als de marktleider op het gebied van analytics en business intelligence.

Op ieder device dezelfde beleving

Power BI werkt device onafhankelijk. Het is beschikbaar op desktop, smartphone en tablet. Uiteraard behoudt u op elk device alle functionaliteiten. Denk aan analyseren, rapporteren, dashboards en de samenwerkingsmogelijkheden. Uw medewerkers kunnen de BI tool gemakkelijk benaderen. Werken met Power BI is heel intuïtief en biedt een geweldige end user experience.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/power-bi-op-ieder-device-dezelfde-beleving.png

Power BI is benaderbaar via de webbrowser. U heeft geen lokale installatie nodig en updates worden automatisch doorgevoerd. Een echte cloudoplossing dus. Hierdoor kunt u de software snel inzetten en kosten uitrol en beheer relatief weinig tijd.

Power BI toch liever lokaal installeren?
Ook dat is mogelijk. Onze consultants vertellen u graag over de mogelijkheden en kunnen u verder inlichten over de technische details.

Voordelig van start
Starten met Power BI kan gratis. Een basislicentie kost u namelijk niets.
Wilt u meer uit de tool halen?

Dan gaat u er wel voor betalen, maar ook dit kan voor een relatief laag bedrag. De software is uit te breiden met diverse extra’s. Geheel afhankelijk van uw wensen en de eisen die u stelt aan Business Intelligence.

Aan de slag met Power BI

Als gecertificeerd Microsoft partner helpen we u graag op weg. Met de aanschaf van de licenties of door u te helpen dashboards en rapporten doeltreffend in te richten. Dankzij onze ruime domeinkennis in onder meer retail, GGZ en sierteelt kunnen we u helpen in uw eigen taal.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Nog slimmer werken met het hele Power Platform

Power BI maakt onderdeel uit van het Microsoft Power Platform. Hiermee kunnen medewerkers zelf processen automatiseren, data visualiseren en apps bouwen. Zonder dat ze IT-kennis nodig hebben.

Waar het Power Platform uit bestaat?

 • Power BI: data visualiseren en interactieve dashboards en rapportages creëren
 • Power Automate: automatiseren van herhalende taken en processen
 • Power Apps: mobiele applicaties voor eindgebruiker ontwikkelen

In een handomdraai automatiseert u terugkerende administratieve taken als het sturen van bevestigingen of leads. De business kan zelf aan de slag en is niet meer afhankelijk van de vaak drukbezette IT-afdeling.

Veelgestelde vragen

Wat is Power BI Desktop?

Power BI is een Business Intelligence instrument dat bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen kan verzamelen. De kracht van Power BI is dat de data omgezet kan worden tot actiegerichte rapportages. Deze rapportages bieden inzicht in de belangrijkste bedrijfsprestaties door middel van visualisaties. De visualisaties worden zo ontworpen dat iedereen ze kan begrijpen. Hierdoor kan ook iedereen de rapportages eenvoudig analyseren en kan er tijdig kansen en bedreigingen worden gesignaleerd. De rapportages zijn op elk device te bekijken.

Is Power BI gratis?

Het is mogelijk om te starten met een gratis proefperiode voor Power BI. Afhankelijk van uw wensen, bedrijfsgrootte, groeidoelen en capaciteit helpt VisionBI u bij het samenstellen van de juiste Power BI mogelijkheden passend bij uw organisatie.

Wat kunt u allemaal met Power BI?

Met Power BI kunt u bedrijfsgegevens vanuit meerdere bronnen inzichtelijk maken en samenbrengen. Zo combineert u de verschillende analysemogelijkheden en maakt u eenvoudig interactieve grafieken, kaarten en diagrammen. Dit wordt vervolgens weergegeven middels een rapportage in een gevisualiseerd Power BI dashboard.

Waarom Power BI gebruiken?

Het is onoverzichtelijk om uw data te benaderen vanuit meerdere bronnen, het is lastig om zo goede visualisaties, grafieken of verschillende analysemogelijkheden te combineren. Power BI maakt het mogelijk om deze bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen te verzamelen.

Wat is een Power BI dashboard?

Een Power BI dashboard is een rapportage die gebruikt maakt van visualisaties om bedrijfsgegevens in kaart te brengen. Dit is een pagina waarin de belangrijkste elementen vanuit meerdere rapportages samen worden gebracht in helder, visueel overzicht.

Waarom kiezen voor de BI tool van Power BI?

Er zijn naast Power BI ook nog andere BI-tools op de markt. Toch wordt er vaak gekozen voor de BI tool van Microsoft. De redenen hiervoor is dat Power BI laagdrempelig is om mee te starten en erg betaalbaar is. Het biedt veel mogelijkheden met de al bestaande Office-356 omgeving binnen een organisatie. Power IB is hier makkelijk te integreren wat voordelen met zich meebrengt.

Wat voegt Power BI toe aan mijn onderneming?

Doordat Power BI honderden databronnen met elkaar koppelt in een rapportage kunnen er inzichten ontstaan die eerder nooit zichtbaar waren. Daarnaast is het verzamelen, analyseren en interpreteren van informatie uit systemen erg tijdrovend. Dankzij het dashboard van Power IB is direct de betrouwbare informatie verzamelt. Ook door de visuele presentatie vallen veranderingen gelijk op. Op basis daarvan kunnen er weloverwogen besluiten worden gemaakt. Er is beter inzicht in de bedrijfsprocessen. Tevens beschikt iedereen door de integratie van interne en externe informatie in de organisatie over dezelfde gegevens en bestaat er maar één waarheid.

Is Power BI te combineren met Excel?

Ja, Excelwerkmappen zijn eenvoudig te koppelen aan Power BI. Voor medewerkers dus geen grote verandering in werkprocessen. Dit scheelt inwerktijd en vergroot de kans op snelle adoptie. Daarnaast wordt het door middel van de data analyses en visualisaties eenvoudiger om beslissingen te nemen.