Power BI - content

Power BI

De drijvende kracht achter uw komende successen

Power BI is de drijvende kracht achter uw komende successen Excel, Word, PowerPoint en Azure: uw organisatie is Microsoft minded. Uw medewerkers zijn er helemaal in thuis.

Daarom wilt u een Business Intelligence (BI) tool die daar naadloos op aansluit. Geen probleem.

Microsoft Power BI is dé oplossing. Een volwassen BI tool, geheel gericht op self service en gebruikersgemak. Mooie visualisaties, betaalbaar en perfect te integreren in uw Microsoft omgeving.

97% van onze klanten gebruikt dagelijks BI voor keuzes

Dé 5 voordelen van Power BI

Weinig inwerktijd voor Microsoft georiënteerde organisaties

Weloverwogen besluiten maken op basis van realtime rapportages

Innovatieve mogelijkheden, zoals Machine Learning-modellen

Web based en dus snel en eenvoudig uit te rollen en te beheren

Relatief voordelige BI oplossing

Meer informatie
Power BI - Excel

Excel combineren met Power BI

Excel is geen onbekende voor u of uw medewerkers. Het is misschien wel uw meest gebruikte analysetool op dit moment.

Waarom dan nog verder kijken?
Omdat beide apps samen een nieuwe wereld voor u openen.

Combineer de analysemogelijkheden van Excel (Office 365) met uitgebreide data analyses en prachtige visualisaties van Power BI. Zo maakt u in een handomdraai interactieve grafieken, kaarten en diagrammen, die het hele verhaal vertellen. Met één druk op de knop kunt u deze vervolgens publiceren en delen.

Ander groot voordeel?
Excelwerkmappen zijn eenvoudig te koppelen aan Power BI. Voor medewerkers dus geen grote verandering in werkprocessen. Dit scheelt inwerktijd en vergroot de kans op snelle adoptie. Daarnaast wordt het door middel van de data analyses en visualisaties eenvoudiger om beslissingen te nemen.

Meer informatie
Power BI - Realtime data visualisatie

Realtime visualisatie van data met Power BI

Power BI is te koppelen aan de volledige Microsoft omgeving. Dat niet alleen: koppelingen naar externe systemen als Salesforce, Oracle databases, social media of Google Analytics zijn gemakkelijk te maken.

Hierdoor krijgt u toegang tot alle relevante bedrijfsinformatie. Realtime welteverstaan. Zo kunt u op elk moment van de dag besluiten nemen gebaseerd op betrouwbare feiten

Makkelijk en veilig samenwerken

Microsoft snapt het belang van samenwerken binnen organisaties als geen ander. Zo kunnen rapporten en dashboard uit CRM of ERP binnen Microsoft Dynamics 365 getoond worden in Power BI.

Daarnaast kunt u onder meer:

  • Gezamenlijke en individuele dashboards maken;
  • Zich abonneren op en delen van rapporten;
  • Power BI rapporten extern publiceren

Niet iedereen mag toegang krijgen tot alle data. Daarom biedt Microsoft uitgebreide security en privacy opties aan. Zo kunt u werken met rollen, autorisatielevels en kunnen riskante gebruikersactiviteiten realtime geblokkeerd worden.

Meer informatie

Microsoft AI: klaar voor de toekomst

In Power BI zitten de nieuwste innovaties verwerkt. Gebruikers kunnen nu al – zonder ervaring – als data scientist aan de slag.

Hoe?
Door de mogelijkheden van Microsoft om Machine Learning-modellen te ontwikkelen en snel inzicht te krijgen in zowel gestructureerde als ongestructureerde data, zoals tekst en plaatjes.

Dankzij de enorme community van Microsoft komen er steeds nieuwe mogelijkheden en innovaties bij. Power BI is echt een platform in ontwikkeling. Niet voor niets wordt Microsoft al jaren gezien als de marktleider op het gebied van analytics en business intelligence.

Op ieder device dezelfde beleving

Power BI werkt device onafhankelijk. Het is beschikbaar op desktop, smartphone en tablet. Uiteraard behoudt u op elk device alle functionaliteiten. Denk aan analyseren, rapporteren, dashboards en de samenwerkingsmogelijkheden. Uw medewerkers kunnen de BI tool gemakkelijk benaderen. Werken met Power BI is heel intuïtief en biedt een geweldige end user experience.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/power-bi-op-ieder-device-dezelfde-beleving.png

Power BI is benaderbaar via de webbrowser. U heeft geen lokale installatie nodig en updates worden automatisch doorgevoerd. Een echte cloudoplossing dus. Hierdoor kunt u de software snel inzetten en kosten uitrol en beheer relatief weinig tijd.

Power BI toch liever lokaal installeren?
Ook dat is mogelijk. Onze consultants vertellen u graag over de mogelijkheden en kunnen u verder inlichten over de technische details.

Voordelig van start
Starten met Power BI kan gratis. Een basislicentie kost u namelijk niets.
Wilt u meer uit de tool halen?

Dan gaat u er wel voor betalen, maar ook dit kan voor een relatief laag bedrag. De software is uit te breiden met diverse extra’s. Geheel afhankelijk van uw wensen en de eisen die u stelt aan Business Intelligence.

Aan de slag met Power BI?
Als gecertificeerd Microsoft partner helpen we u graag op weg. Met de aanschaf van de licenties of door u te helpen dashboards en rapporten doeltreffend in te richten. Dankzij onze ruime domeinkennis in onder meer retail, GGZ en sierteelt kunnen we u helpen in uw eigen taal.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Veelgestelde vragen

Wat is Power BI Desktop?

Power BI is een Business Intelligence instrument dat bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen kan verzamelen. De kracht van Power BI is dat de data omgezet kan worden tot actiegerichte rapportages. Deze rapportages bieden inzicht in de belangrijkste bedrijfsprestaties door middel van visualisaties. De visualisaties worden zo ontworpen dat iedereen ze kan begrijpen. Hierdoor kan ook iedereen de rapportages eenvoudig analyseren en kan er tijdig kansen en bedreigingen worden gesignaleerd. De rapportages zijn op elk device te bekijken.

Is Power BI gratis?

Het is mogelijk om te starten met een gratis proefperiode voor Power BI. Afhankelijk van uw wensen, bedrijfsgrootte, groeidoelen en capaciteit helpt VisionBI u bij het samenstellen van de juiste Power BI mogelijkheden passend bij uw organisatie.

Wat kan je allemaal met Power BI?

Met Power BI kunt u bedrijfsgegevens vanuit meerdere bronnen inzichtelijk maken en samenbrengen. Zo combineert u de verschillende analysemogelijkheden en maakt u eenvoudig interactieve grafieken, kaarten en diagrammen. Dit wordt vervolgens weergegeven middels een rapportage in een gevisualiseerd Power BI dashboard.

Waarom Power BI gebruiken?

Het is inefficiënt om uw data te benaderen vanuit meerdere bronnen, het is lastig om zo goede visualisaties, grafieken of verschillende analysemogelijkheden te combineren. Power BI maakt het mogelijk om deze bedrijfsgegevens uit verschillende bronnen te verzamelen.

Wat is een Power BI dashboard?

Een Power BI dashboard is een rapportage die gebruikt maakt van visualisaties om bedrijfsgegevens in kaart te brengen. Dit is een pagina waarin de belangrijkste elementen vanuit meerdere rapportages samen worden gebracht in helder, visueel overzicht.

Waarom kiezen voor de BI tool van Power BI?

Er zijn naast Power BI ook nog andere BI-tools op de markt. Toch wordt er vaak gekozen voor de BI tool van Microsoft. De redenen hiervoor is dat Power BI laagdrempelig is om mee te starten en erg betaalbaar is. Het biedt veel mogelijkheden met de al bestaande Office-356 omgeving binnen een organisatie. Power IB is hier makkelijk te integreren wat voordelen met zich meebrengt.

Wat voegt Power BI toe aan mijn onderneming?

Doordat Power BI honderden databronnen met elkaar kan koppelen in een rapportage kunnen er inzichten ontstaan die eerder nooit zichtbaar waren. Daarnaast is het verzamelen, analyseren en interpreteren van informatie uit systemen erg tijdrovend. Dankzij het dashboard van Power IB is direct de betrouwbare informatie verzamelt. Ook door de visuele presentatie vallen veranderingen gelijk op. Op basis daarvan kunnen er weloverwogen besluiten worden gemaakt. Er is beter inzicht in de bedrijfsprocessen. Tevens beschikt iedereen door de integratie van interne en externe informatie in de organisatie over dezelfde gegevens en bestaat er maar één waarheid.