Yellowfin Assisted Insights

Assisted Insights

breng het hele bedrijf sneller naar het Waarom...

Hoewel de meeste BI-tools geweldig zijn voor het bewaken van bedrijfsresultaten, leggen ze niet altijd uit wat de oorzaak van die resultaten is. Traditioneel moet een zakelijke gebruiker een data-analist vragen wat er is gebeurd of zijn eigen selfservice-analyse moeten doen. Geen van beide benaderingen is productief. Data-analisten worden overspoeld met verzoeken en veel zakelijke vragen blijven onbeantwoord.

Gelukkig biedt Yellowfin geautomatiseerde hulp – machine learning combineren met menselijk inzicht – zodat het hele bedrijf sneller tot het waarom komt. Zakelijke gebruikers kunnen snel de antwoorden krijgen die ze nodig hebben en gegevensanalisten kunnen meer tijd besteden aan het geven van dieper inzicht in zakelijke vragen.

Wat is 'Assisted Insights' eigenlijk?

Een volledig automatische manier om relevante informatie te vinden in je data

1

Ondersteunde inzichten

Assisted Insights biedt automatisch onmiddellijke antwoorden zonder dat de gebruiker al zijn gegevens hoeft te doorzoeken op zoek naar het ongrijpbare stukje inzicht. Gebruikers stellen gewoon de vraag die ze proberen te beantwoorden en Yellowfin vindt de te analyseren gegevens, voert deze uit via een reeks stappen om de meest statistisch relevante resultaten te vinden en presenteert ze vervolgens in gemakkelijk te begrijpen en best practice visualisaties en verhalen.

2

Helpen bij het detecteren van gegevens

De huidige data-analisten besteden het grootste deel van hun tijd aan het handmatig maken van rapporten en het reageren op verzoeken van het bedrijf. Ze moeten een aantal stappen volgen voor handmatige gegevensdetectie. Maar nu gebeurt dit direct via Yellowfin. De rapportbouwer bevat een knop Slimme analyse; sleep gewoon de gegevens die analyse vereisen en klik erop.

3

Insight Wizard biedt de context

Met de wizard Inzicht kunt u de context van uw vraag opgeven en Yellowfin laten weten wat u wilt analyseren. U bepaalt de diepte van de analyse die Yellowfin moet uitvoeren.

4

Relevante resultaten

Yellowfin voert een reeks algoritmen uit voordat resultaten worden weergegeven die het meest relevant zijn voor uw gegevens in de vorm van slimme visualisaties en vertelling. Vervolgens kiest u de grafieken waarop u wilt voortbouwen of verder wilt definiëren.

5

Direct inzicht bieden voor de zakelijke gebruiker

In uw dashboards worden met één klik op de knop grafiekgegevens uitgelegd of kunt u twee gegevenspunten vergelijken. De resultaten worden geleverd als automatisch gegenereerde grafieken en hun verhalen staan daar op het dashboard. Deze visualisaties worden gerangschikt op basis van wat voor u het meest relevant is.

6

Natuurlijke taalgeneratie (NLG)

De ondersteunde inzichten van Yellowfin geven ook natuurlijke taaluitleg van elk inzicht.  Dit levert samenvattingen en uitleg op detailniveau die de gebruiker kan beheren.

Verkort uw tijd naar actie!

Verkort de ontdekkingstijd. Assisted Insights zoekt automatisch en onmiddellijk de antwoorden op uw vragen. Gebruik de knop Slimme analyse in de rapportsamensteller, sleep de gegevens die moeten worden geanalyseerd en klik erop.

Meer informatie

Benieuwd wat Assisted Insights verteld over uw data?

Laat het ons aan u tonen!