Valerie Junk

Van presales tot kennissessies: dit doet onze Lead Microsoft

Valerie Junk heeft een vliegende start bij VisionBI gemaakt. Ze begon als Business Intelligence consultant, maar mocht zich binnen een jaar al Lead Microsoft noemen. Toch ziet Valerie nog volop kansen om zich te ontwikkelen en VisionBI geeft haar daarin alle ruimte.

Wat houdt jouw functie als Lead Microsoft precies in?

“Bij alle Microsoft Power Platform trajecten ben ik betrokken in de presales fase. Al vanaf de kennismaking zit ik met de potentiële klant aan tafel. Ik leg de mogelijkheden van het Power Platform uit aan potentiële klanten en laat deze ook zien door demo’s te presenteren en proof of concepts uit te werken.

Ook houd ik me volop bezig met innovaties en ontwikkelingen, om die kennis vervolgens te delen. Zo leid ik elke maand het Power BI Center of Excellence voor klanten en collega’s. Als ik daarnaast een idee heb voor een klantevent of kennissessie, dan reageren Dennis en Jurgen (directie van VisionBI) vaak enthousiast en gaan we er samen mee aan de slag. Daar krijg ik echt energie van!”

De mensen die hier werken hebben er gewoon zin in. Er is veel vertrouwen en waardering over en weer.

Valerie Junk
Lead Microsoft

Je hebt je razendsnel ontwikkeld binnen VisionBI. Wat is jouw volgende stap?

“In het verleden heb ik onder meer als technisch consultant, data analist en BI ontwikkelaar gewerkt, maar ik heb nog weinig saleservaring. Iets wat wel handig is in mijn huidige functie. Daarom mag ik binnenkort starten met een salestraining. Daar heb ik veel zin in.

Verder wil ik me richten op het versterken van het Microsoft partnership en wil ik meer online kennis en trainingsmateriaal voor klanten creëren. Denk bijvoorbeeld aan tutorial video’s en podcasts. Genoeg uitdagingen dus en ik krijg gelukkig alle vrijheid om hiermee aan de slag te gaan.”

Wat is jouw belangrijkste drijfveer in het werk?

“Ik wil waarde creëren met data. Dat doe ik door klanten te laten zien welke mogelijkheden er zijn in Power BI en wat dit concreet voor hen kan betekenen. Een goed ingericht dashboard kan zo’n groot verschil maken voor een bedrijf.

Daarnaast komen er bijna wekelijks nieuwe updates en technologieën beschikbaar, waardoor je nog meer uit het Power Platform kunt halen. Ik vind het een sport om die allemaal bij te houden, intern los te laten op onze eigen datasets en vervolgens toe te passen bij klanten.”

Hoe ervaar je het werken bij VisionBI?

“Ik werk veel samen met collega’s die ook gespecialiseerd zijn in Power BI. We maken met elkaar ontwikkeltoolkits en standaarden voor onze dashboards. We zijn echt een hecht team.

Iedereen neemt zijn of haar verantwoordelijkheid en gaat er vol voor. De mensen die hier werken hebben er gewoon zin in. Er is veel vertrouwen en waardering over en weer.”

Zie jij jezelf ook werken bij VisionBI?

Word je enthousiast van het verhaal van Valerie? Wil je weten of we ook een leuke baan voor jou hebben?

Wij maken graag kennis met je! Bel voor meer informatie of een kennismakingsgesprek met Dennis Teekamp Gout via 030 633 19 45 of mail direct je cv en motivatie naar dennis@visionbi.nl.

Je kunt natuurlijk ook onze vacatures bekijken.