Valerie Junk

Uitdagende projecten, veel vrijheid én een hecht team

Valerie Junk is sinds een paar maanden Business Intelligence consultant bij VisionBI. Daarvoor werkte ze onder meer als technisch consultant, data analist en BI ontwikkelaar. Zowel aan de technische als de functionele kant van Business Intelligence dus.

Waarom ze voor ons koos en wat ze doet?

Business Intelligence consultant bij VisionBI

Valerie: “bij VisionBI mag ik het volledige BI proces bij de klant ondersteunen. Allereerst bespreek ik met klanten hun huidige processen en ideale BI omgeving. Vervolgens plan ik de werkzaamheden in en ontwikkel een datawarehouse met bijbehorende ETL processen. Tot slot visualiseer ik de data in dashboards. Mijn functie is dus heel breed en dat is precies wat ik zocht. Ik heb afwisseling en uitdaging nodig.”

Ook vrijheid is belangrijk voor de BI consultant. Ze zegt hierover:

“ik krijg geen taken toegewezen, maar een vraagstuk van een klant. Als ik zie dat een proces bij die klant niet goed loopt, mag ik daar tijd en aandacht aan besteden. Dennis en Jurgen (directie van VisionBI) vertrouwen erop dat ik mijn werk goed doe.”

Ik was bij een aantal leuke bedrijven op gesprek geweest, maar bij VisionBI had ik direct een klik.

Valerie Junk
Business Intelligence Consultant

Waarde creëren met data

Valerie heeft één belangrijke drijfveer: waarde creëren met data.

Hoe?

“Door organisaties inzicht te geven in hun processen, voortgang en resultaten. Ik zorg ervoor dat de data die we inladen gevalideerd is, zodat de klant er echt op kan vertrouwen. Daarnaast maak ik niet alleen mooie, maar ook functionele dashboards. Hierdoor kunnen bedrijven afwijkende trends snel ontdekken en goed onderbouwde beslissingen nemen. Alles wat ik doe, moet een klant waarde opleveren. Als hij na mijn werk weer verder kan, ben ik tevreden.”

Een hecht team

Een paar maanden geleden was Valerie nog op zoek naar een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk koos ze voor onze organisatie. Wat gaf nu eigenlijk de doorslag?

“Ik was bij een aantal leuke bedrijven op gesprek geweest, maar bij VisionBI had ik direct een klik. Ik wil werken met mensen die passie en ambitie hebben en een hecht team zijn. Hier had ik direct het gevoel dat ik erbij hoorde. Dat werd nog sterker toen een (inmiddels) collega naar me toe kwam en zei: ‘het zou zo leuk zijn als jij hier kwam werken, ik denk echt dat je hier zou passen’.”

Veel oog voor persoonlijke ontwikkeling

Ze mag dan net bij ons begonnen zijn, Valerie heeft al een duidelijk beeld van haar toekomst bij VisionBI.

“Mijn ambitie is om me uiteindelijk meer met projectmanagement en strategie bezig te houden. VisionBI steunt me hierin. Dennis en Jurgen zeggen altijd ‘als je een idee hebt of ergens naartoe wilt, bespreek het met ons en we kijken naar de mogelijkheden’. Ze hebben oog voor ieders persoonlijke ontwikkeling en bieden veel opleidingen aan.”

Zie jij jezelf ook werken bij VisionBI?

Word je enthousiast van het verhaal van Valerie? Wil je weten of we ook een leuke baan voor jou hebben?

Wij maken graag kennis met je! Bel voor meer informatie of een kennismakingsgesprek met Dennis Teekamp Gout via 030 633 19 45 of mail direct je cv en motivatie naar dennis@visionbi.nl.

Je kunt natuurlijk ook onze vacatures bekijken.