Volop kansen om je te ontwikkelen

Marnix de Groot maakte de overstap van klantzijde naar consultancy. Belangrijkste reden? Hij wil zich verder ontwikkelen in data engineering op het Microsoft Azure platform. Niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk.

Van eindklant naar consultancy: wat is voor jou het grootste verschil?

“Hiervoor werkte ik als data analist bij een woningcorporatie. Nu als Business Intelligence consultant bij VisionBI. Het grootste verschil voor mij zit ‘m in de kansen die je krijgt om jezelf te ontwikkelen. Hier heb ik een heel team met BI experts om me heen. Van hen leer ik elke dag weer.

Daarnaast mag ik mijn kennis verbreden en deze direct toepassen in de praktijk. Bijvoorbeeld op het gebied van Microsoft Azure. Daar ben ik heel blij mee.”

VisionBI is actief in het aanbieden van trainingen en ontwikkeltrajecten. Zo is het trainingsaanbod opgebouwd uit training op persoonlijk en technologie vlak, waarmee ik me als consultant verder kan ontwikkelen.

Marnix de Groot
Business Intelligence Consultant

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Een dag als vandaag begin ik met het verwerken van feedback van de klant. We hebben diverse rapportages ontwikkeld en daar heeft de klant nog wat aanpassingen op. Ik check of deze te realiseren zijn en voer ze waar mogelijk door. In de rapportages of in de achterliggende datasets.

Voor een andere klant ben ik een plan van aanpak aan het maken voor de opzet van een dataplatform. Van conceptmodel tot planning en kosten. Heel uitdagend, maar ook nieuw voor mij. Daarom is het fijn dat ik veel op kantoor werk, zodat ik mijn collega’s om hulp kan vragen. Mijn klanten spreek ik vooral via Teams, maar af en toe ook op locatie.”

Hoe ondersteunt VisionBI jou in je ontwikkeling?

“VisionBI is actief in het aanbieden van trainingen en ontwikkeltrajecten. Zo is er laatst een externe partij aangetrokken die inzet op persoonlijke ontwikkeling.

De komende periode kunnen mijn collega’s en ik een meerdaagse training volgen voor het behalen van het Microsoft DP-203 certificaat. Dat ga ik natuurlijk doen, want ik wil aan de slag met data engineering in Microsoft Azure. Dergelijke opleidingen zijn een heel goede toevoeging voor mij.”

Je werkt hier nu een halfjaar. Wat is jouw meest positieve ervaring so far?

“Ik was nog maar net in dienst en kon gelijk mee met een teamuitje. Partners en kinderen mochten mee. Dat zie je niet vaak. We gingen met z’n allen naar een VR-gamehal. Dat was een geweldige introductie.”

Zie jij jezelf ook werken bij VisionBI?

Word je enthousiast van het verhaal van Marnix? Wil je weten of we ook een leuke baan voor jou hebben?

Wij maken graag kennis met je! Bel voor meer informatie of een kennismakingsgesprek met Dennis Teekamp Gout via 030 633 19 45 of mail direct je cv en motivatie naar dennis@visionbi.nl.

Je kunt natuurlijk ook onze vacatures bekijken.