Marco Kastrop

Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief

Een schat aan ervaring brengt Marco Kastrop mee naar VisionBI. Jarenlang werkte hij bij diverse IT-bedrijven in uiteenlopende functies, maar altijd vormde hij de schakel tussen de business en techniek. En nu? Nu doet Marco dat weer, maar wel in een functie die hij zelf naar zijn hand mag zetten.

Bij VisionBI werk je als sourcing & delivery lead: wat houdt dat in?

“Het is een heel brede functie, die hiervoor nog niet bestond. Ik haal opdrachten binnen en zet de juiste mensen erop. Een groot deel van mijn werk bestaat uit projectmanagement. Ik zorg dat planningen kloppen en dat de juiste mensen gekoppeld zijn aan nieuwe projecten en klanten.

Daarnaast ondersteun ik collega’s bij het managen van de klantrelatie. Soms komen verwachtingen niet overeen of verloopt de communicatie even stroef, dan spring ik bij en sla de brug tussen business en techniek. Ik krijg veel vrijheid om mijn functie zelf invulling te geven en te ontdekken hoe ik de meeste waarde kan leveren voor ons bedrijf.”

Opvallend zijn de buitengewone betrokkenheid en gedrevenheid van Dennis en Jurgen (directie VisionBI). Dat motiveert mij enorm.

Marco Kastrop
Sourcing & Delivery Lead

Hoe ziet een dag als vandaag er voor jou uit?

“Vandaag is er een nieuwe medewerker gestart en ik verzorg een deel van zijn inwerktraject. Ik maak hem wegwijs binnen de organisatie. Zo heb ik hem vanochtend laten zien welke klanten er zijn en hoe onze projecten werken.

Daarnaast heb ik de presentatie van een projectoplevering bijgewoond. Dat project liep soms wat moeizaam, dus dan luister ik mee en bedenk hoe we het gestroomlijnder kunnen laten verlopen. Verder ga ik nog aan de slag met de planning voor een aantal nieuwe projecten.”

Je hebt al bij verschillende bedrijven gewerkt, wat maakt VisionBI anders?

“Wat mij direct al opviel, is de buitengewone betrokkenheid van Dennis en Jurgen (directie VisionBI). Ze kennen alle klanten, weten wat er speelt en zijn heel benaderbaar. Dat motiveert mij enorm.

Daarnaast wordt er structureel tijd in de agenda gepland voor vaste opleidings- en kennissessies en is er veel ruimte voor eigen initiatief. Onder het motto ‘heb je een goed idee, kom ermee’, wordt er ook echt tijd geïnvesteerd in het ontplooien van nieuwe initiatieven. Voor je het weet, zit je met een team om tafel en ga je er concreet mee aan de slag.”

Wat zou jij aan anderen vertellen over je werkplek?

“We zitten sinds kort in een nieuw kantoor, waarbij we met z’n allen in één grote ruimte zitten. Dat geeft wel een goede vibe hoor. Voor online meetings en telefoontjes zijn er speciale kamertjes ingericht, maar verder zijn er geen muren. Dat houdt de drempel om een vraag te stellen aan een van je collega’s lekker laag.”

Zie jij jezelf ook werken bij VisionBI?

Word je enthousiast van het verhaal van Marco? Wil je weten of we ook een leuke baan voor jou hebben?

Wij maken graag kennis met je! Bel voor meer informatie of een kennismakingsgesprek met Dennis Teekamp Gout via 030 633 19 45 of mail direct je cv en motivatie naar dennis@visionbi.nl.

Je kunt natuurlijk ook onze vacatures bekijken.