Dagelijks bezettingsinzicht voor Komkids kinderopvang

met Microsoft Power BI

KomKids is een kinderopvang voor kinderen tussen 0 en 13 jaar. KomKids heeft locaties in de regio Schiedam, Rotterdam en Vlaardingen. Vanuit het hoofdkantoor en de locaties is het van belang om actueel inzicht te hebben in o.a. bezetting en capaciteit.

De huidige wijze van rapporteren met Excel is zeer bewerkelijk en biedt geen actueel inzicht. Door te gaan werken met een dataplatform in Microsof Azure en dashboards in Power BI kan nu de bezettingsgraad actueel per locatie worden bekeken. Zowel door het team op het hoofdkantoor als door de regiomanagers.  De voordelen van de Power BI omgeving zijn:

  • Actueel zicht op bezetting en capaciteit
  • Signalering van afwijkingen
  • In plaats van één keer per maand nu dagelijks inzicht
Komkids kinderopvang haalt data uit Flexkids voor rapportages

Oplossing en architectuur

Data komt uit Flexkids

Voor het aansluiten van de data uit Flexkids wordt gebruikt gemaakt van Microsoft Power BI. Middels een een Gateway geïnstalleerd in de KomKids IT omgeving wordt de data geladen vanuit Flexkids. Dagelijks wordt de data geüpdatet op het dataplatform om te zorgen dat er actueel inzicht is. In nauwe samenwerking zijn de rapportages verfijnd. Project is binnen de gestelde doelen gerealiseerd. Natuurlijk is de omgeving toekomstbestendig en kan worden uitgebreid met andere data uit bijvoorbeeld AFAS.

Kernpunten Komkids case

Projectdoel

Samenstellen van bezettingsrapportages automatiseren met Power BI, waarbij data uit Flexkids in een Azure dataplatform wordt opgeslagen. Door het laden van de Komkids kinderopvang data en het opzetten van toepasselijke bezetting en capaciteitsrapportages is die informatie dagelijks beschikbaar.

BI oplossing

Microsoft Power BI, Microsoft Azure Data Factory, Azure cloud

Implementatie

Gedocumenteerde overdracht met definities gebruikt in de oplossing. Teamleden van Komkids zijn getraind in gebruik van Power BI en gebruik van de rapportages.

Resultaat

Komkids Kinderopvang beschikt over actueel inzicht voor management, administratie en teamleiders.

Neem gerust contact op

We reageren snel

Ontdek hoe je van data en datagedreven werken tot een succes maakt! Ons team houdt zich bezig met alle cruciale aspecten voor het effectieve gebruik van data. We zorgen voor een overzichtelijk, stabiel en veilig IT-landschap, waarin de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van data gewaarborgd zijn.

In onze aanpak staat de mens centraal, waarbij we naadloos de business verbinden met IT. We begrijpen dat mensen en processen de kern vormen, terwijl technologie de benodigde data aanlevert om deze aanpak te ondersteunen. Omarmen van adoptie en verandermanagement staat centraal in onze werkwijze, omdat we weten dat ware effectiviteit ontstaat wanneer we de eindgebruiker actief betrekken.

Wil je het maximale uit je data halen en jouw organisatie meenemen in deze positieve verandering? Ons  team, bestaande uit ervaren BI-specialisten, verandermanagers, data scientists en data engineers, staat klaar om het gesprek met je aan te gaan. Samen zorgen we ervoor dat jouw plannen en aanpak een groot succes wordt.

Contactformulier

  • Waarover wil je meer informatie ontvangen?