Succevol werken met Snowflake

De data cloud omgeving

Als je het over cloud en data hebt dan heb je het over Snowflake. Snowflake is een cloud datawarehouse platform dat schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie biedt. Het biedt je de mogelijkheid om grote hoeveelheden op te slaan, te beheren en te analyseren. Door een data omgeving op te zetten met Snowflake kunnen bedrijven snel en gemakkelijk gegevens analyseren en inzichten verkrijgen die hen helpen om betere beslissingen te nemen. Elk bedrijf, ongeacht de grootte, kan profiteren van de voordelen van Snowflake.

Snowflake biedt een hypermoderne cloud omgeving om data oplossingen te maken waarin data secure, governed en werk samen waar ter wereld dan ook. Het is bij uitstek de basis voor het opzetten van data platformen die schaalbaar zijn en gebruik maken van de mogelijkheden van de cloud voor datawarehouses en data lakes. Gebruik de rekenkracht van de cloud om te innoveren met Artificial Intelligence, Machine learning en data pipelines.

Alle data toepassingen in één platform

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/sf-architecture.jpg

Wat maakt snowflake uniek?

Snowflake is een cloudgebaseerd datawarehouse platform dat zich onderscheidt door zijn unieke architectuur en functies. Hier zijn enkele aspecten die Snowflake uniek maken:

1

Multi-cloud en platform-onafhankelijk

Snowflake is beschikbaar op alle drie grote cloud providers; AWS, Microsoft Azure en Google Cloud Platform. Het is ontworpen om te werken met verschillende besturingssystemen, zodat gebruikers gemakkelijk hun cloud infrastructuur kunnen kiezen en migreren.

2

Unieke architectuur

Snowflake’s architectuur bestaat uit drie gescheiden lagen – storage, compute en services. Deze scheiding zorgt voor schaalbaarheid en flexibiliteit bij het uitvoeren van complexe query’s en het beheren van grote hoeveelheden gegevens.

3

Automatische schaalbaarheid

Snowflake past zich automatisch aan de vereisten van de workloads aan door het aantal virtuele warehouses (compute resources) te vergroten of verkleinen op basis van de vraag. Dit zorgt voor een betere resourceoptimalisatie en kostenbeheersing.

4

Pay-as-you-go model

Snowflake hanteert een pay-as-you-go prijsmodel, waardoor gebruikers alleen betalen voor de opslag- en compute die ze daadwerkelijk gebruiken. Dit maakt het platform kostenefficiënt voor organisaties van elke omvang.

5

Gegevensdeling en -integratie

Snowflake maakt het eenvoudig om gegevens te delen tussen verschillende organisaties en afdelingen zonder dat er kopieën of verplaatsingen nodig zijn. Dit zorgt voor een naadloze samenwerking en minimaliseert data inconsistenties.

6

Beveiliging

Snowflake biedt uitgebreide beveiligingsfuncties, zoals end-to-end data-encryptie, role based access en netwerkbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat gegevens in Snowflake veilig zijn opgeslagen en beschermd tegen ongeautoriseerde toegang.

7

Eenvoudige SQL-interface

De gebruiksvriendelijke SQL interface maakt het gemakkelijk voor ontwikkelaars en data-analisten om query’s te schrijven en rapporten te genereren zonder de noodzaak om nieuwe talen te leren.

Waarom kiezen voor VisionBI als Snowflake partner?

Met onze jarenlange ervaring werken we voor bedrijven om hun data op een efficiënte en veilige manier op te slaan, te beheren en te analyseren met behulp van Snowflake. We hebben ervaring in diverse markten en zijn bekend met het aansluiten van een breed scala aan applicaties zoals AFAS, Exact Online, Google, Business Central, Dynamics 365 en vele andere. Of het nu gaat om het migreren van bestaande datawarehouses naar Snowflake of het opzetten van een compleet nieuw datawarehouse.

Onze diensten omvatten onder meer het ontwerpen en configureren van het Snowflake datawarehouse, het opzetten van geautomatiseerde processen voor het laden van data, en het opzetten van integraties met andere tools en systemen. We bieden ook ondersteuning en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat uw Snowflake datawarehouse optimaal presteert.

Als oplossing in combinatie met Power BI en Yellowfin biedt Snowflake een uitstekende datalaag om snelle analytische oplossingen te maken. Met onze Quickstarts en aanpak kijken we samen met jou naar de best mogelijke oplossing voor jullie vraagstuk. Daarbij rekening houdend met toekomstige ontwikkelingen. Zo zorgen we ervoor dat de investering die gedaan wordt rendeert