work21 werkt slim en snel met Power BI geïntegreerd in Teams

Het samenbrengen van mens, organisatie en technologie om succesvol te ondernemen in de 21ste eeuw. Dat is wat Work21 dagelijks doet. VisionBI werkt al langer met de adviseurs van Work21 samen om organisaties beter digitaal te laten werken. Dus toen de adviesorganisatie zelf met een BI vraagstuk zat, werd VisionBI direct benaderd.

“Al onze projectinformatie staat in Microsoft Dynamics. Een mooi systeem, maar één projectoverzicht is er niet. Power BI kan dit wel creëren, maar we wilden er niet weer een tool bij. Dankzij onze samenwerking met VisionBi hebben we nu een gedetailleerd projectdashboard, die te benaderen is via Microsoft Teams. In onze vertrouwde werkomgeving hebben we nu alle projectinformatie beschikbaar”, zegt consultant Tom Cooijmans van Work21.

“Onze organisatie groeit snel en onze adviseurs krijgen steeds meer en grotere projecten onder hun hoede. Overzicht houden wordt dus lastiger."

Tom Cooijmans
Consultant

Focuspunten

work21

Werknemers

20

Hoofdkantoor

Groenekan

Klanten als:

CNV, DPD en TU Delft

Uitdaging:

Projectinformatie uit Microsoft Dynamics eenvoudig en visueel aantrekkelijk inzichtelijk maken voor medewerkers en klanten. Deze informatie moet toegankelijk zijn via Teams.

Oplossing

Relevante projectinformatie uit Dynamics ontsluiten in Microsoft Power BI. Vervolgens visueel aantrekkelijke en overzichtelijke dashboards ontwikkelen en deze integreren in Teams.

Resultaten

Zowel medewerkers als klanten hebben meer grip op de voortgang van projecten en kunnen snel en eenvoudig bijsturen waar nodig.

Naadloze integratie van Power BI in Teams

Een consultant van VisionBI gaat aan de slag om alle data vanuit Microsoft Dynamics te ontsluiten in Power BI. Vervolgens integreert ze de dashboards uit Power BI in Teams. Zo kunnen alle medewerkers in hun eigen vertrouwde werkomgeving direct de voorgang en status van hun project(en) zien.

Tom: “Onze organisatie groeit snel en onze adviseurs krijgen steeds meer en grotere projecten onder hun hoede. Overzicht houden wordt dus lastiger. Dankzij ons nieuwe dashboard in Microsoft Teams kunnen we precies zien wat er in de projecten gebeurt, welke medewerkers eraan werken en hoeveel uren zij besteed en nog te besteden hebben. Zo hebben wij meer grip en kunnen we sneller bijsturen als dat nodig is. Ideaal.”

Complete projectdashboards maken het verschil

Om de juiste informatie te kunnen ontsluiten en functionele dashboards te ontwikkelen, worden diverse gesprekken gevoerd met Work21. Het doel is zowel medewerkers als klanten meer grip en inzicht te geven in de projecten. Denk aan:

  • gewerkte uren per projecttaak;
  • (nog) besteedbare uren;
  • dagen tot einde project;
  • betrokken medewerkers; en
  • tarieven

De dashboards maken projecten voorspelbaarder. Zowel intern als extern. Klanten kunnen hun dashboard namelijk ook bekijken via Teams.

De dashboards zijn volledig in de look & feel van Work21 ontworpen. Zo houden medewerkers en klanten echt het gevoel in hun eigen vertrouwde omgeving te werken.