Integreer je data-analyse in je applicatie of proces

23 / 03 / 2023 | Leestijd: 5 min | Auteur: Jurgen van Gils

Integreer je data-analyse en rapportages in je applicatie of proces, we noemen dat ‘Embedded BI’. Doorgaans halen we informatie naar een informatieportaal en gebruiken dashboards voor de navigatie. Hoe handig is het om de informatie in je applicatie te hebben? Daar waar de vragen ontstaan over ‘hoe doet die klant het’ en ‘hoe staan we er op dit moment voor’? In plaats van een apart portaal op te starten en op zoek te gaan naar deze antwoorden, kan je ook de antwoorden bij de vraag publiceren.

Hoe? Met het Yellowfin Analytics Platform! Hier maar eens naar onderstaand voorbeeld.

De Yellowfin Analytics Suite is bij uitstek geschikt voor het rapporteren en visualiseren op real-time informatiebronnen. Met de meer dan 250 connectoren zijn we in staat vrijwel iedere applicatie of dataservice te ontsluiten, dit doen we onder andere met onze partner CData software.

Yellowfin BI is een innovatief softwareplatform die het gemakkelijk maakt om data-analyse- en visualisatiemogelijkheden rechtstreeks in je bestaande applicaties en workflows in te bedden. Met Yellowfin hoef je niet langer te vertrouwen op aparte tools of handmatige processen om toegang te krijgen tot en gegevens te analyseren. In plaats daarvan kun je interactieve dashboards, rapporten en grafieken rechtstreeks in je applicaties inbedden, waardoor je real-time inzicht krijgt in je bedrijfsvoering en prestaties.

Wat is Embedded Analytics?

Embedded (ingebedde) analytics verwijst naar de integratie van data-analyse mogelijkheden binnen je applicatie of product zelf. Een embedded analytics oplossing maakt het mogelijk dat eindgebruikers toegang hebben tot, data analyseren en visualiseren binnen de context van de applicatie of het product, in plaats van over te schakelen naar een aparte analytics tool.

Waarom heb je embedded Analytics nodig?

Het inbedden van een BI-oplossing in je applicatie heeft veel voordelen. Hieronder staan enkele voordelen die wij het belangrijkst vinden:

Contextuele analytics: Gebruikers voorzien van relevante en tijdige inzichten binnen hun workflow bevordert een datagedreven cultuur en stimuleert meer analytisch denken. Dit zorgt er niet alleen voor dat de gebruiker sneller toegang heeft tot gegevens, maar ook dat de gebruiker veel sneller betere beslissingen kan nemen op basis van real-time gegevens.

Verbeterde datagedreven cultuur en besluitvorming: Een ingebedde BI-oplossing biedt gebruikers real-time, contextuele analytics rechtstreeks in hun workflow. Wanneer data een geautomatiseerd, geïntegreerd onderdeel van de workflow van een gebruiker wordt, is de gebruiker eerder geneigd om de beschikbare gegevens te gebruiken in plaats van alleen te vertrouwen op hun interpretatie en ervaring.

Verbeterde gebruikerservaring: Het inbedden van de BI-oplossing in je applicatie biedt een naadloze en geïntegreerde ervaring voor je gebruikers. Ze hoeven niet te schakelen tussen meerdere systemen, waardoor de kans op fouten kleiner wordt en frustratie bij de gebruiker wordt voorkomen.

Verhoogde productiviteit: Ingebedde analytics bevordert efficiëntie door het aantal tools te verminderen dat een gebruiker nodig heeft om gegevens te analyseren. Gebruikers kunnen gemakkelijk problemen identificeren en oplossen zonder te schakelen tussen afzonderlijke applicaties.

Helpt merkidentiteit te behouden: Met white-labeling worden gebruikers niet afgeleid of merken ze geen verschillen op tussen je applicatie en de BI-oplossing vanwege de naadloze integraties. Ze kunnen zich nu richten op de daadwerkelijke gegevens zonder enige afleiding.

Hogere gebruikerstevredenheid: Aangezien ingebedde analytics gemakkelijker, meer naadloze toegang tot gegevens biedt, kunnen gebruikers snel antwoorden vinden op hun vragen zonder hulp te hoeven vragen. De gebruiker kan de informatie die ze nodig hebben verkrijgen zonder in te loggen, te navigeren en een nieuwe tool te leren. Bovendien zijn gebruikers niet beperkt tot vooraf gedefinieerde vragen of statische rapporten. In plaats daarvan kunnen ze de gegevens diepgaand verkennen om elke vraag die ze hebben te beantwoorden.

Concurrentievoordeel: Door gebruik te maken van de kracht en functies van je BI-oplossing, kun je voor blijven op de concurrentie en een concurrentievoordeel behalen in je markt. De meeste BI-tools bieden extra functies, zoals geautomatiseerde gegevensontdekking en ondersteunde inzichten, die je gebruikers zullen boeien zonder dat je voor deze extra functies hoeft te coderen.

Is Embedded Analytics wat voor jou?

Het rechtstreeks embedded van een BI-oplossing in je applicatie kan de manier waarop je werkt revolutioneren en je bedrijf vooruit helpen. Yellowfin Business Intelligence (BI) is hierbij de perfecte oplossing, het biedt in één model zowel toegang tot de portal met de dashboards, maar biedt ook de volledige integratie mogelijkheid in je applicatie of proces. Met Yellowfin ben je in staat om zogenaamde ‘Informatie Apps’ te maken, zelfstandige apps die de gebruiker ondersteunen bij hun dagelijks werk. Yellowfin kan ook geïntegreerd worden in bestaande software oplossingen, zolang deze web-based is. Dit kan voor zowel bestaande applicaties voor klanten, als het integreren van BI en Analytics in een software oplossing (ISV).

Download nu “The Ultimate Guide to Embedded Analytics” om te lezen en zien welke stappen je kan ondernemen om je applicatie te moderniseren.

Mis deze kans niet om je bedrijfsvoering te verbeteren en voorop te blijven lopen in de concurrentie. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over het inbedden van Yellowfin BI in je applicatie.

Neem dan contact met ons op, we bespreken dit graag met je!

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties