Hey ‘Yellowfin’, wat zit er in mijn data opgesloten?

22 / 03 / 2023 | Leestijd: 4 min | Auteur: Jurgen van Gils

Yellowfin Assisted Insights

Stel je voor, je hebt net een koppeling gemaakt met een dataset, en dan? Weet jij direct waar je naar opzoek bent? Top 10 klanten, onderverdeling in man/vrouw? Je begint met de standaard vragen en pas later krijg je gevoel bij de data. En pas dan kan je wat spannendere analyses maken en de conclusies trekken die niet ook met een Excel beantwoord hadden kunnen worden. Maar .. dan ben je al wel even onderweg!
Yellowfin Assisted Insights helpt de Business/Data Analist met het achterhalen van de relevante inzichten, direct vanaf de bron. Ook de gebruiker wordt ondersteund in het verkennen van de data. Waarom is de marge de ene maand hoger dan de andere, of waar komt dat verkoopverschil vandaan? Uitgelegd met visualisaties én tekstueel onderbouwd, ook in het Nederlands.
Dat is Yellowfin Assisted Insights!

Yellowfin Assisted Insights: Ontdek de kracht van geautomatiseerde data-analyse

Het analyseren van grote hoeveelheden data kan tijdrovend en complex zijn. Data-analyse is een niet weg te denken onderdeel van het nemen van strategische beslissingen voor bedrijven en organisaties. Yellowfin Assisted Insights combineert het tekort aan tijd en inzicht en lost dit op met Assisted Insights. Yellowfin in een geavanceerd analyseplatform dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om diepere inzichten te bieden in uw gegevens.

In dit blog zullen we de voordelen van Yellowfin Assisted Insights bespreken en uitleggen hoe het u kan helpen bij het ontdekken van waardevolle informatie in uw data.

Wat is Yellowfin Assisted Insights?

Yellowfin Assisted Insights is een functie binnen het Yellowfin Business Intelligence (BI) platform en is een standaard onderdeel van dit platform. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en machine learning om trends, patronen en afwijkingen te identificeren die relevant zijn voor de gebruiker. Dit stelt bedrijven in staat om sneller en effectiever datagedreven beslissingen te nemen. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde visualisaties kunnen ook teamleden zonder uitgebreide data-analyse ervaring de tool gebruiken en begrijpen.

De voordelen van Yellowfin Assisted Insights:

Snellere analyse: Yellowfin Assisted Insights vermindert de tijd die nodig is om belangrijke informatie uit uw gegevens te halen. In plaats van handmatig door gegevens te graven en analyses uit te voeren, kunnen gebruikers eenvoudigweg vragen stellen en het systeem zal automatisch relevante inzichten genereren.

Vermindering van menselijke fouten: Door gebruik te maken van AI en ML technologieën, vermindert Yellowfin Assisted Insights de kans op menselijke fouten bij de interpretatie van gegevens. Dit zorgt voor meer nauwkeurige en betrouwbare inzichten.

Betere besluitvorming: Yellowfin Assisted Insights helpt gebruikers om beter geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van data. Het systeem biedt diepere inzichten en toont de gebruiker de belangrijkste factoren die de prestaties van hun bedrijf beïnvloeden.

Toegankelijk voor iedereen: Yellowfin Assisted Insights is ontworpen om eenvoudig te gebruiken te zijn voor mensen zonder uitgebreide data-analyse kennis. Gebruikers kunnen natuurlijke taal gebruiken om vragen te stellen en het systeem zal automatisch relevante inzichten genereren.

Hoe werkt Assisted Insights?

Assisted Insights van Yellowfin werkt door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen en machine learning-technieken om automatisch patronen en trends in grote hoeveelheden data te identificeren. Het systeem gebruikt deze inzichten om visuele weergaven te genereren die de gebruiker helpen om snel belangrijke informatie te begrijpen en te communiceren.

De software maakt gebruik van verschillende technieken om de data te analyseren, waaronder:

  1. Statistische analyse: Het systeem maakt gebruik van statistische modellen om de gegevens te analyseren en om verbanden en correlaties tussen de verschillende variabelen te identificeren.
  2. Voorspellende analyse: Het systeem gebruikt machine learning-technieken om toekomstige trends en patronen in de data te voorspellen.
  3. Natural Language Processing (NLP): Het systeem gebruikt NLP-technieken om vragen te begrijpen die gebruikers stellen en om automatisch antwoorden te genereren.

Assisted Insights is ontworpen om gebruikers te helpen snel en gemakkelijk inzichten te krijgen in hun data, zonder dat ze handmatig gegevens hoeven te analyseren of geavanceerde analytische technieken hoeven te gebruiken. Het systeem is ontworpen om eenvoudig te gebruiken te zijn en stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk antwoorden te vinden op hun vragen.

Voor wie is Assisted Insights bedoeld?

Yellowfin Assisted Insights is geschikt voor een breed scala aan gebruikers, waaronder:

  1. Bedrijven en organisaties: Yellowfin Assisted Insights is nuttig voor bedrijven en organisaties van elke omvang en in diverse sectoren. Het helpt bij het ontdekken van waardevolle inzichten, het identificeren van trends en het nemen van datagedreven beslissingen.
  2. Data-analisten en BI-professionals: Deze tool kan het werk van data-analisten en BI-professionals vereenvoudigen en versnellen door automatische analyse en het ontdekken van inzichten. Het stelt hen in staat om zich te concentreren op strategische beslissingen in plaats van tijdrovende handmatige analyse.
  3. Managers en leidinggevenden: Yellowfin Assisted Insights is waardevol voor managers en leidinggevenden die snel inzicht willen krijgen in hun bedrijfsgegevens. Ze kunnen de geautomatiseerde inzichten gebruiken om betere beslissingen te nemen en hun teams effectiever aan te sturen.
  4. Teams zonder technische achtergrond: Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde visualisaties is Yellowfin Assisted Insights toegankelijk voor teamleden zonder uitgebreide technische kennis of ervaring met data-analyse. Dit maakt het mogelijk voor teams met verschillende achtergronden om samen te werken aan datagedreven projecten.
  5. IT-afdelingen en systeembeheerders: De integratie van Yellowfin Assisted Insights in de Yellowfin BI-suite maakt het eenvoudiger voor IT-afdelingen en systeembeheerders om de tool te beheren en te onderhouden binnen de bestaande IT-infrastructuur.

Samengevat is Yellowfin Assisted Insights geschikt voor zowel technische als niet-technische gebruikers in diverse rollen en sectoren die op zoek zijn naar een geautomatiseerde en gebruiksvriendelijke oplossing voor data-analyse en inzichtverwerving.

Is Yellowfin Assisted Insights iets voor jou?

Nieuwsgierig geworden naar deze functionaliteit? Kijk op Yellowfin Assisted Insights voor meer informatie.

Wil je eens sparren met ons? Neem dan contact met ons op, we bespreken dit graag met je!

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties