“De Data Generatie”, hoe generaties met data omgaan

17 / 10 / 2022 | Leestijd: 2 min | Auteur: Dennis Teekamp Gout

Op 29 september hebben we met het event “De Data Generatie” officieel ons nieuwe kantoor in gebruik genomen. Thema van het event was het omgaan met generatieverschillen in de organisatie en wat dat betekent voor het gebruiken van data, dashboards en rapportages.

Met klanten en relaties was het tevens een mooie gelegenheid om het kantoor uit te testen. Met ruimte voor presentaties en demo’s hebben we iedereen een heerlijke middag kunnen bezorgen. Doel was inspireren op gebied van data en het optimaal gebruiken daarvan. De presentaties over Data Visualisatie en Data gebruik waren volop bezocht. Met een hapje en een drankje was er voldoende gelegenheid om daarover met elkaar na te praten.

In de showroom van De Data Generatie hebben we interessante demo’s laten zien van nieuwe mogelijkheden van Power BI, Power Apps, Microsoft Azure, onze Smart data platform starterpack en natuurlijk Yellowfin. Daarnaast hebben met de old school game Mario Bross laten zien hoe je snel en eenvoudig streaming analytics kunt toepassen in Power BI.

Met presentaties van Valerie met belangrijke tips voor Data visualisatie en Dennis over hoe je datagedreven werken voor mensen en teams organiseert met Prosci en de ADKAR aanpak, hebben we inspiratie gegeven.

Hoe generaties met data omgaan. In organisaties zijn vaak mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en dus generaties actief. Iedereen meenemen in het gedreven met data werken is dan maatwerk. Niet iedereen is direct in staat om te werken met de tools die voor datagebruik aangeboden worden. Affiniteit met automatisering en data geletterdheid speelt daarin een belangrijke rol. Door aandacht voor de fase waarin mensen zitten, training en versterking van hetgeen in de praktijk er mee gedaan kan worden wordt het succes van een data project vergroot. Het is een aanvullende investering op het project, maar wel één die heel belangrijk is om de initiële waarde van het project te borgen.

Meer weten hoe VisionBI kan ondersteunen in het werken met data? Wij hebben verstand van Power BI, Power Apps en Azure en maken daarmee dashboards die werken.

Business Intelligence - CTA
Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op

Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties