Wat levert Business Intelligence en analytics op?

20 / 06 / 2015 | Leestijd: 3 min | Auteur: Dennis Teekamp Gout

Business Intelligence levert 13 euro op voor iedere euro investering in analytics

Door het Nucleus Research instituut is in 2014 onderzoek gedaan naar de opbrengst en ROI van Business Intelligence en analytics projecten bij organisaties. Zij hebben in dit onderzoek in uiteenlopende branches organisaties gevraagd naar de ROI van Business Intelligence en analytics aan de organisatie heeft bijgedragen. Dit onderzoek hebben zij ook in 2011 gedaan. Toen als kwam daaruit naar voren dat de opbrengst en ROI van business intelligence projecten meer was dan de investering, 11 euro opbrengst ten opzichte van iedere euro die geïnvesteerd werd. Nu 3 jaar later hebben zij dit onderzoek herhaald. Daaruit blijkt dat de ROI van business intelligence projecten en analytics zelfs nog is toegenomen naar 13 euro!

VisionBI is altijd op zoek naar mogelijkheden om u te helpen in de onderbouwing van uw project. Wij willen graag dat een project werkelijk een bijdrage levert aan de bottomline bedrijfsresultaten. Vandaar dat wij het werk van Nucleus Research aanmoedigen en ondersteunen. Het helpt uw organisatie helder te krijgen waar de voordelen van Business Intelligence consultancy voor uw organisatie te vinden zijn.

ROI van business intelligence en Analytics

Organisaties blijven investeren in analytics aan de groeiende vraag van de gebruiker community voor meer robuuste en bruikbare analytische oplossingen te voldoen. Bij het analyseren van het Nucleus ROI case studies op analytics, vonden zij dat het gemiddelde rendement van analytics is gestegen, het bereikt nu € 13,01 voor elke euro die uitgegeven is in 2014 wat slechts € 10,66 was in 2011.

Over Nucleus Research

Nucleus Research begrijpt hoe financiële beslissers denken en helpen wij onze klanten bij het bouwen van de business case voor investeringen in technologie. De onderzoeksaanpak volgt dezelfde methode die gebruikt wordt door accountants en financiële professionals en is Nucleus Research het enige bedrijf bij de Nationale Vereniging van State Boards of Accountancy (Registratie # 108024) geregistreerd is.
Sinds 2000, hebben de analisten van Nucleus Research hun technologisch inzicht gemengd met een financieel-gericht verkennend onderzoek en deze benadering gebruikt om kwantitatieve analyse en ondersteuning te bieden. De klanten van Nucleus Research behoren tot de Fortune 1000, middelgrote organisaties, overheidsorganisaties en bijna elke toonaangevende technologie leveranciers.

THE BOTTOM LINE

Organisaties blijven investeren in analytics aan de groeiende vraag van de gebruiker community voor meer robuuste en bruikbare analytische oplossingen voldoen. Bij het analyseren van Nucleus ROI case studies op analytics, vonden we het gemiddelde rendement van analytics zijn gestegen, het bereiken van $ 13,01 voor elke dollar uitgegeven in 2014 vanaf slechts $ 10,66 in 2011.

Download de samenvatting van het rapport over de opbrengst en ROI van Business Intelligence en Analytics: ROI van Business Intelligence en analytics

bron: www.nucleusresearch.com, oorspronkelijke naam rapport “ANALYTICS PAYS BACK $13.01 FOR EVERY DOLLAR SPENT”

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties