VisionBI OpenData Service

14 / 12 / 2017 | Leestijd: 2 min | Auteur: Jurgen van Gils

VisionBI lanceert een nieuwe service waarbij OpenData op een makkelijke manier toegankelijk wordt. Deze service maakt het mogelijk vrij beschikbare data op een eenvoudige manier te combineren met data uit eigen systemen. Via een abonnement heeft u direct toegang tot de OpenData, het verversen van de data gebeurt volledig geautomatiseerd.

Waarom heeft VisionBI een OpenData Service gelanceerd?

OpenData is in overvloed beschikbaar. Een van de problemen is “waar vind ik de data” en als ik het al vind “hoe combineer ik dat met mijn eigen data”. Er zijn veel manieren waarop deze data wordt aangeboden, niet allemaal zijn ze even toegankelijk. Dit wordt opgelost door onze service. De service wordt via een reguliere connectie toegankelijk gemaakt en is direct te combineren met uw eigen data. De OpenData wordt verrijkt met standaard CBS informatie en Geografische informatie, zodat deze eenvoudig op een kaart te visualiseren is.

Bronnen die gekoppeld kunnen worden zijn onder andere Geografische data, Centraal Bureau van de Statistiek (CBS), KNMI en vele andere beschikbare bronnen.

Enkele voorbeelden van gebruik van OpenData kan zijn, vergelijk omzet t.o.v. regionale indicatoren, effect weer op de verkopen, effect brandstofprijzen op de marge, etc. Ook kan het gebruik worden voor het spotten van kansen, bijv. afzetgebied o.b.v. leeftijd, regio, woonsituatie. Daarnaast bieden we de middelen aan om Google Analytics, Twitter, Facebook, Mailchimp te integreren met uw eigen data en de OpenData.

Abonnement

Deze service bestaat uit een abonnement die is opgedeeld in de koppeling en de verschillende databronnen. De koppeling bestaat uit een Microsoft Azure SQL Database, deze kan direct geïntegreerd worden met uw bestaande BI systeem of worden ontsloten in het Datawarehouse proces.

Wilt uw experimenteren of wilt u direct beschikking krijgen over de OpenData, Social Media connectors en uw eigen data, dan kunnen we een BI omgeving in de cloud leveren. Hiervoor bieden wij een Cloud BI omgeving aan in de vorm van YellowfinBI.

Via deze link vindt u meer informatie.

Bent uw geïnteresseerd in de OpenData Service en/of de YellowfinBI omgeving in de Cloud, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties