VisionBI bezoekt Rocket Software in Londen

21 / 09 / 2015 | Leestijd: 2 min | Auteur: Jurgen van Gils

Afgelopen week bezochten we het seminar “Big Ideas and Big Data” van Rocket Software. Tijdens een dag met presentaties en sprekers kwamen de meest recente onderwerpen rondom Big Data aanbod. Daarnaast toonde Rocket Software diverse oplossingen die Big Data mogelijk maken. Van Data Virtualization tot Rocket Discover. In duidelijke overzichten toont men aan dat de oplossingen van Rocket robuust en goed doordacht van opzet zijn.

Naast de presentatie is er ook gesproken over het rendement van Discover in de Nederlandse markt. Als nieuwe BI tool is Discover uitstekend gepositioneerd om organisaties snel in staat te stellen van losse stukken data een eenheid te maken. Waarmee organisaties snel rendement kunnen hebben van het gebruik van deze nieuwe BI tool.

Het rendement van BI

Tot slot zijn er klantpresentaties getoond waarin het rendement van de BI-tools centraal stond en zijn de behaalde rendementen met BI zeer interessant. Zo vertelde Hammersmith & Fulham, een council in Londen en klant Rocket Software dan ook met enthousiasme wat de resultaten zijn die men met BI weet neer te zetten. Het BI team van deze klant heeft zich tot doel gesteld ieder jaar voor minimaal 900.000 euro aan besparingen te realiseren. Hiermee verdiend het team zichzelf in ieder geval weer terug. De businesscase is hier dat deze organisatie een gat in haar begroting heeft die middels het BI team met de BI tools wordt gedicht. Het team focust zich op mogelijkheden om de interne data te combineren met externe bronnen en zo mogelijkheden voor extra inkomsten te genereren of juist besparingen te vinden. Een voorbeeld hiervan is dat men in staat is geweest om niet betaalde belastingen als nog te achterhalen en te innen. Deze businesscase toont aan dat BI echt toegevoegde waarde heeft en het de inspanning meer dan waard is om met BI aan de slag te gaan. Ook bij deze case heeft een aantal jaren geduurd voordat men het vertrouwen kreeg en de juiste basis had om dit rendement mogelijk te maken.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties