Nieuw! De BI Quick Scan

14 / 06 / 2016 | Leestijd: 2 min | Auteur: Dennis Teekamp Gout

NIEUW! De BI Quick Scan. 
Het gebruik van een BI omgeving scherp en up to date houden is geen gemakkelijke opgaven. Het vraagt toewijding en doorzettingsvermogen.

U herkent het vast wel, na jaren succesvol gebruik te hebben gemaakt van uw BI omgeving, merkt u dat het gebruik afneemt en gebruikers weer hun eigen ‘ding’ aan het doen zijn. Er is vervuiling opgetreden in rapportages en queries. Upgrades van servers en verandering van het applicatie landschap. Nieuwe medewerkers zijn onvoldoende getraind en zo niet helemaal betrokken bij het nut en de noodzaak van uw Business Intelligence doelstellingen. Zij zoeken daarom naar eigen wegen en gebruiken eigen middelen voor data analyse. Ook een veranderende strategie veroorzaakt een wens om de BI omgeving weer eens goed tegen het licht te houden. De nieuwe BI Quick Scan van VisionBI is het uitgelezen middel om deze vragen van A tot Z door te lichten, te beantwoorden en aan te vliegen.

De Quick Scan maakt het mogelijk om in enkele dagen tijd een actueel inzicht te krijgen van de huidige implementatiegraad van uw BI omgeving. Hiermee is het gebruik van uw BI omgeving te optimaliseren. Ook kan de scan dienen als middel om voorafgaand aan de start van uw BI project te bepalen waar de eerste prioriteiten moeten komen te liggen. We kijken langs de kwadranten Organisatie, Stakeholders, Techniek en Informatie naar de huidige stand van zaken en/of zoeken de benodigde uitgangspunten (zie afbeelding). Of het nu gaat om opschonen van uw organisatie, BI tool keuze, herontwikkeling of nieuwbouw. De verworven informatie is een wake up call en biedt zowel een heldere leidraad als stappenplan voor de uitvoering van uw BI project.

De BI Quick Scan is gebaseerd op het BI Productiviteitsmodel van VisionBI (zie afbeelding). Naast de eerder genoemde vier kwadranten , is de zienswijze dat een organisatie periodiek de BI omgeving dient af te stemmen op de ontwikkelingen, bijvoorbeeld met een Plan, Do, Check, Act cyclus. Het model biedt het raamwerk voor de realisatie van een geautomatiseerde Business Intelligence oplossing, die bijdraagt aan de efficiency en effectiviteit van organisaties. Een oplossing die de productiviteit van uw medewerkers en daarmee die van uw organisatie vergroot.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties