Neem direct actie in je Dashboard!

21 / 05 / 2021 | Leestijd: 3 min | Auteur: Dennis Teekamp Gout

Yellowfin Code Mode

Dashboards zijn geweldig om gegevens te visualiseren, maar stimuleert het om actie te ondernemen?

Yellowfin introduceert Code-Mode, hiermee kunnen ontwikkelaars en analisten hun dashboards aanpassen en uitbreiden met onbeperkte functionaliteit en ontwerpflexibiliteit. Zo kunnen workflows nu ingesloten worden in dashboards, hiermee krijgen gebruikers de mogelijkheid om gegevens in te voeren en acties rechtstreeks vanuit het dashboard te activeren.

Wat is Code-Mode?

Code-Mode is een No-code/Low-code editor in Yellowfin waarmee u uw eigen aangepaste code kunt maken om de objectfunctionaliteit te verbeteren, aan te passen en zelfs uw eigen UI-objecten en functionaliteit helemaal opnieuw te maken.

Een ontwikkelaar kan bijvoorbeeld een aangepaste knop coderen waarmee een toepassing van derden wordt bijgewerkt met behulp van gegevens die zijn geselecteerd in een grafiek of een rapporttabel. Denk hierbij aan het aanmaken van een sales cycle in je CRM oplossing. Een ander voorbeeld is om Excel-documenten rechtstreeks vanuit uw Yellowfin-dashboard te importeren, de resultaten worden direct in een database opgeslagen en getoond op het dashboard. Ook is het mogelijk dat gebruikers hun budgetcijfers bijwerken direct in het rapport op het dashboard. Zo kan deze data direct gevisualiseerd worden en blijkt het beschikbaar voor toekomstig gebruik.

Met andere woorden, ontwikkelaars kunnen nu dashboardervaringen bouwen die workflows in verschillende toepassingen verbinden.

Als alternatief kan Code-Mode worden gebruikt om eigen navigatie mogelijkheden te maken, zoals knoppen om te schakelen tussen verschillende rapporten of aangepaste filterlogica. U kunt zelfs de Code-Mode gebruiken om bepaalde html-eigenschappen te wijzigen die het uiterlijk definiëren. Een voorbeeld als dit is om een knopinfo te verbergen of weer te geven wanneer een gebruiker de muisaanwijzer op een rapport op het dashboard plaatst.

Code-Mode is ook beschikbaar voor uw Yellowfin Present, een module waarmee dashboards in een PowerPoint formaat worden getoond.

Wat heb ik nodig om gebruik te maken van de Code-Mode?

Code-Mode wordt out-of-the-box geleverd met uw Yellowfin oplossing, dus er zijn geen extra licenties of software vereist.

Yellowfin biedt een geïntegreerd met de eigen security laag om ervoor te zorgen dat alleen vertrouwde gebruikers hiermee kunnen werken. Beheerders moeten eerst de Code-Mode inschakelen in de configuratie-instellingen vervolgens de juiste rolfunctie bieden aan vertrouwde gebruikers, zodat ze code kunnen bewerken. Houd er rekening mee dat beide instellingen standaard zijn uitgeschakeld en moeten zijn ingeschakeld voor de Code-Mode.

Moet ik kunnen coderen voor Yellowfin?

Yellowfin stelt niet-ontwikkelaars in staat om aangepaste dashboards te bouwen en de productiviteit van ontwikkelaars te verbeteren door een No Code Low Code-omgeving te bieden.

In de No Code-omgeving kan iemand met minimale ontwikkelingsvaardigheden een analytische toepassing of dashboard bouwen door simpelweg componenten te slepen en neer te zetten. Deze componenten worden gemaakt en geïmplementeerd door de ontwikkelaars en worden weergegeven als objecten in het dashboardgereedschapspalet en kunnen als zodanig opnieuw worden gebruikt in meerdere dashboards, zodat ook niet-technische gebruikers hiervan kunnen profiteren. Zakelijke gebruikers kunnen nu een knop op een dashboard plaatsen, zodat mensen actie kunnen ondernemen zonder een enkele regel code te schrijven.

Met Low Code kan iemand met meer technische vaardigheden zijn eigen code schrijven. Ze kunnen workflows en unieke analytische ervaringen creëren. Gegevensanalisten kunnen bijvoorbeeld inhoud bouwen en vervolgens kunnen de ontwikkelaars deze uitbreiden om de gewenste klantervaring te bieden.

Het is ook niet nodig om een eigen taal te leren.  Yellowfin maakt gebruik van veelgebruikte ontwikkelingstalen zoals HTML, Javascript en Stylesheets om het gedrag en uiterlijk van uw dashboards aan te passen.

Samenvatting

Met behulp van Code-Mode kunnen ontwikkelaars en analisten nu de allerbeste ervaring voor hun eindklanten bouwen. Kortom – als je het kunt denken, kun je het doen!

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties