Interessante Power BI features

17 / 09 / 2020 | Leestijd: 3 min | Auteur: Dennis Teekamp Gout

Van aanzetten naar inzetten

Het implementeren van Business intelligence oplossingen als Power BI is meer dan alleen het realiseren van een technisch goed werkende oplossing. Het heeft vooral ook een menselijke kant. Het aanzetten van de uiteindelijke oplossing is niet voldoende om medewerkers, managers en andere gebruikers altijd optimaal gebruik van de oplossing te laten maken. Het is belangrijk zicht te hebben voor de verandering die het werken met dashboard en rapportage oplossingen met zich meebrengt.

Het is veelal technisch wel mogelijk om bij het aanzetten van een business intelligence oplossing met Power BI dit bij wijze van spreke met een druk op de knop te doen. Na enkele dagen voorbereiding is het uitrollen van de oplossing vaak niet het moeilijkste meer.

Aanpak

Het sluitstuk is vaak de begeleiding van gebruikers. Er wordt nog een snel een training georganiseerd, wat materiaal uitgedeeld en de knop moet worden omgezet om er mee te werken. Daarin kan zeker zorgvuldiger worden gewerkt om de adoptie en het omarmen van de oplossing echt goed te krijgen.

Daarom hebben alle medewerkers van VisionBI, naast ijzersterke technische ervaring, een basistraining Prosci doorlopen. Prosci is een door Microsoft omarmde methodiek voor verandermanagement. Hiermee komt er in het proces van ‘aanzetten naar inzetten’ zowel aandacht voor de technische kant van het project als voor de menselijke zijde van het implementatie spectrum.

Hierin is de kennis die wij van Prosci vergaren een belangrijk middel om in onze projecten voldoende oog te hebben voor de verandering die datagedreven werken brengt. Gebruikers kunnen niet langer gebruik maken van de voorgaande tools. Zij worden geacht van een bepaald moment op een nieuwe manier te leveren.

5 tips om het inzetten data en analytics toepassingen succesvoller te maken

  1. Breng in kaart wie je stakeholders in het project zijn
  2. Geef op directie niveau een duidelijke boodschap waarom de verandering belangrijk is
  3. Bepaal de houding die zij hebben ten opzichte van de voorgenomen implementatie van een BI oplossing
  4. Kies voor gebruikers die meer dan gemiddeld positief staan ten opzichte van de nieuwe ontwikkeling richting datagedrevenheid
  5. Maak voldoende ruimte om vast te stellen wat het voor iedereen in de organisatie betekent en heb hier aandacht voor

Om onze projecten ook vanuit de menselijke factor tot een succes te maken hebben we een nauwe samenwerking met Work21. Zij zijn specialist in veranderprocessen en toepassing van digitale middelen.

Wilt u meer informatie over Prosci, Power BI of datagedreven werken neem dan contact op met VisionBI via info@visionbi.nl.

Over VisionBI en Power BI

Power BI en het Power Platform van Microsoft ontwikkelt zich in een hoog tempo. VisionBI is gespecialiseerd in de implementatie van Azure, Power BI en het Power Platform. We zijn gek op nieuwe ontwikkelingen en zijn altijd op zoek naar hoe we deze kunnen toepassen.

VisionBI staat synoniem voor succes met data, kwaliteit en plezier. Ons doel is de tijd die nodig is om te analyseren te verkorten door de inzet en toepassing van slimme oplossingen.

Van aanzetten naar inzetten, wij verkorten uw tijd om in actie te komen.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties