Het moderne Datawarehouse met het inzicht van Nu!

21 / 05 / 2021 | Leestijd: 3 min | Auteur: Jurgen van Gils

Data gedreven besluitvorming is essentieel in de huidige bedrijfswereld, maar het ontwerpen en creëren van een omgeving om dit te ondersteunen kan een omslachtige taak zijn. Bedrijven verdrinken in gegevens en het is niet ongewoon dat gegevens op verschillende locaties zijn opgeslagen, zowel lokaal als in de Cloud. De traditionele oplossing is het ontwerpen en creëren van een datawarehouse. Dit kan maanden duren om in actie te komen en een lastige klus zijn, zeker wanneer direct inzicht is gewenst.

Het goede nieuws is dat er een oplossing is!

Data Virtuality is een moderne oplossing voor deze eeuwenoude uitdaging.  Het is een data-integratieplatform voor directe gegevenstoegang, eenvoudige gegevenscentralisatie en gegevensbeheer. Kortom, het stelt bedrijven in staat om in realtime toegang te krijgen tot gegevens uit verschillende bronnen, onafhankelijk van de fysieke locatie.

Hoe werkt het?

Data Virtuality combineert data virtualisatie en slimme opslag om een logisch datawarehouse te creëren.

Terwijl alle gegevens zich in de verschillende bronsystemen bevinden, wordt een logische of virtuele laag gemaakt om realtime toegang mogelijk te maken. Vervolgens wordt het mogelijkheid om de gegevens in virtuele weergaven te manipuleren en te transformeren. Gebruikers kunnen onafhankelijk van hun bron of fysieke locatie gegevens samenvoegen en berekenen, ongeacht of deze on-premises of in de cloud zijn.

Fysieke gegevensintegratie is ook mogelijk wanneer een deel van de gegevens kan worden verplaatst naar de analytische database. Op deze manier wordt de intensieve en belastende fysieke overdracht van de gegevens geminimaliseerd. Data Virtuality maakt gebruik van intelligentie die zelf kan bepalen of data opgeslagen kan worden, direct vanuit de bron gehaald moet worden of een combinatie van beide.

Dit logische datawarehouse is eenvoudig te implementeren met behulp van SQL en toegang wordt geboden met behulp van standaardinterfaces zoals JDBC, ODBC en REST. Dit maakt het ideaal voor business intelligence tools zoals Yellowfin of PowerBI.
Data Virtuality kan daarnaast prima fungeren als de motor bovenop een Analytische Database als Exasol. Hiermee combineer je de real-time mogelijkheden en intelligentie van Data Virtuality met de snelste Analytische database beschikbaar, wat garant staat voor enorme snelheid, zowel (near)real-time als historisch of een combinatie van beide.

Wat zijn de voordelen?

  • Snelle en efficiënte data-integratie. Verbind snel verschillende gegevensbronnen en verkort uw ontwikkeltijd.
  • Realtime toegang tot elke gegevensbron. Het is niet nodig om een kopie van uw gegevens te maken, zoals de gegevens in de bron staan en op aanvraag worden geopend.
  • Flexibele en efficiënte mogelijkheden voor gegevensmodellering. Bouw gegevensmodellen die voldoen aan de behoeften van de eindgebruiker, zelfs in meerdere bronnen. Hierdoor kunt u de complexiteit van uw back-end technologieën verbergen voor de eindgebruikers.
  • Gedetailleerde toegangscontrole en controle. Het virtuele model kan worden beveiligd en verbruikt met behulp van standaard SQL en andere indelingen zoals REST, SOAP en OData. 
  • Creëren van transparantie, verantwoording en controleerbaarheid met gegevenslijn. Met de mogelijkheden voor data lineage kunt u alle informatie over de gegevensstroom zien, bijvoorbeeld de bron, alle queries, de eigenaren, enz.
  • Verkort de tijd naar actie! In enkele dagen een werkend model.

Samenvatting

Data Virtuality fungeert als een centrale hub die alle gegevensbronnen met elkaar verbindt, waardoor gegevensuitwisseling tussen deze gegevensbronnen mogelijk is en ervoor wordt gezorgd dat de nieuwste gegevens altijd beschikbaar zijn. Dit maakt een flexibele data-infrastructuur met hoge prestaties mogelijk.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties