Exasol en Yellowfin. De perfecte match

19 / 04 / 2021 | Leestijd: 3 min | Auteur: Dennis Teekamp Gout

Houden de prestaties van uw analysedatabase u tegen?

Als u complexe query’s hebt die in realtime worden uitgevoerd, helpt een snelle analysedatabase u de volledige kracht van uw BI-tool te ervaren. Veel BI-leveranciers beperken u met hun eigen oplag mechanisme, waardoor u beperkt wordt in het gebruik van uw eigen gegevens. De combinatie Yellowfin met Exasol biedt een best-of-breed oplossing die u de controle geeft over welke tools toegang hebben tot uw gegevens, nu en in de toekomst.

Exasol en Yellowfin benaderen data met een vergelijkbare mindset. Beide zijn ontworpen om optimale prestaties te leveren terwijl ze goed met anderen integreren – geen lock-in meer. Samen kunnen ze werken met zowel bestaande legacy-systemen als een moderne analytics stack en hiermee het onmogelijke eenvoudig laten lijken.

De analysedatabase van Exasol biedt superieure prestaties, gebruiksgemak en keuze. Implementeer waar u in de cloud, on-premises of met een hybride strategie nodig hebt. Dit zijn een aantal redenen waarom u zou moeten overwegen om Exasol te gebruiken:

  • In-memory technologie: Innovatieve algoritmen in het geheugen maken het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens in het hoofdgeheugen te verwerken voor dramatisch snellere toegangstijden. Voor nog snellere verwerking gebruikt Exasol ook de GPU (Graphical Processing Unit) en de memory hiervan.
  • Opslag en compressie op basis van kolommen: Kolomgebaseerde opslag (Columnar) en compressie verminderen het aantal I/O-bewerkingen en de hoeveelheid gegevens die nodig zijn voor verwerking in het hoofdgeheugen en versnellen de analytische prestaties.
  • Massale parallelle verwerking (MPP): Exasol is ontwikkeld als een parallel systeem gebaseerd op een shared-nothing architectuur. Query’s worden verdeeld over alle knooppunten in een cluster met behulp van geoptimaliseerde, parallelle algoritmen die gegevens lokaal verwerken in het hoofd geheugen van elk knoop punt.
  • Hogere concurrency: Duizenden gebruikers hebben tegelijkertijd toegang tot en analytische grote hoeveelheden gegevens zonder afbreuk te doen aan de query prestaties.
  • Schaalbaarheid: Met lineaire schaalbaarheid kunt u uw systeem uitbreiden en de prestaties verbeteren door extra knooppunten toe te voegen.
  • Tuning-vrije database: Intelligente algoritmen bewaken het gebruik en is daarnaast volledige zelf tunend, die de prestaties optimaliseren en de overhead van gegevensbeheer minimaliseren.

YellowfinBI heeft daarentegen uitgebreide mogelijkheden op dashboards, rapportages, visualisaties en data storytelling, en begrijpt hoe u de manier waarop u met gegevens omgaat kunt transformeren door middel van verschillende intuïtieve en krachtige analysefuncties zoals:

  • Geautomatiseerde bedrijfsmonitoring: Controleer uw gegevens voortdurend op statistisch significante wijzigingen en word alleen gewaarschuwd wanneer er iets relevants wordt ontdekt. Voeg Yellowfin Signals toe aan uw dashboards om gepersonaliseerde waarschuwingen en inzichten te bieden waar u ze nodig hebt.
  • Data storytelling: Gegevens hoeven niet alleen rapporten en dashboards te betekenen. Communiceer de context achter de gegevens met behulp van woorden, afbeeldingen en video en deel deze in uw veilige, beheerde omgeving, zoals een nieuwsartikel of blogpost. Gebruik de Yellowfin Mobile App op je mobiele apparaat voor de nieuwste Stories in een meer verbruiksformaat (blogformaat).
  • Op actie gebaseerde dashboards: Yellowfin-dashboards kunnen een schat aan informatie bieden, acties maken die gegevens naar andere toepassingen verzenden of routinetaken automatiseren. Bouw het eenmaal en gebruik het vervolgens elders opnieuw. Onderneem actie in plaats van te jongleren met waardevolle gegevens in alle oplossingen die u elke dag gebruikt.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties