Datagedreven business

22 / 01 / 2021 | Leestijd: 3 min | Auteur: Jurgen van Gils

Data drive uw business, gebruik echte cijfers om uw resultaten te verbeteren!

“Elke organisatie vindt het leuk om te denken dat het beslissingen neemt op basis van bewijs. Niet alleen zomaar bewijs, maar het beste en duidelijk bewijs. De realiteit is dat we nog steeds veel beslissingen nemen op basis van het onderbuikgevoel. We doen dingen omdat ze goed lijken! In veel gevallen blijkt dat ons onderbuikgevoel misleidend is.

We zijn daarin slaven van allerlei vooroordelen, waarvan we denken dat ze niet van toepassing zijn op onszelf maar op andere mensen. We houden te lang vast aan onze overtuigingen, luisteren te veel naar de mensen die het hardst schreeuwen, onze mening verandert op basis van hoe goed informatie wordt gepresenteerd, we overwaarderen snelle resultaten en we complimenteren onszelf voor slimmigheden terwijl we gewoon geluk hadden.

Weg met het onderbuikgevoel

Als we op ons onderbuikgevoel vertrouwen, kijken we niet naar cijfers en feiten: we meten geen kosten, omdat we te druk zijn met het meten van de voordelen. Nemen aan dat X de veroorzaker is van Y, maar meten niet of dat wel het geval was. Ook nemen we niet de moeite om de echte situatie te achterhalen, voordat we een beslissing nemen. En zo vergelijken we niet wat er gebeurt met wat we van plan waren. Waarom? Er zijn twee belangrijke redenen: velen van ons weten niet hoe ze moeten meten of zoeken naar de informatie die nodig is. Terwijl ook een deel van ons geen flauw idee hebben wat te doen met die gegevens, zelfs niet als het voor ons neus aangereikt wordt.

Datagedreven ondernemen betekent hoe te herkennen wanneer het onderbuikgevoel een ​​helpende hand nodig heeft en dat we de cijfers meer kunnen interpreteren vertrouwen dan een collega. Datagedreven ondernemen gaat over het herkennen wanneer uw beslissingen met gegevens moet onderbouwen. Hoe u zoekt naar de gegevens die u nodig hebt. Een deel ervan kan er al zijn en op u wachten, en veel data is gratis. Krijg eenvoudig inzicht in wat u al weet, door het beter te meten of te modelleren. Vermijd de basisfouten die ontstaan ​​als conclusies worden getrokken op basis van slechte gegevens of slechte logica. Onze professionals brengen een revolutie teweeg in wat u met gegevens kunt doen.”

VisionBI laat zien hoe u het goedkoop en snel informatie kunt gebruiken en aanboren om een ​​zakelijk voordeel te behalen. Belangrijk is ook hoe u uw medewerkers kunt leren op gegevens te vertrouwen en ernaar te handelen op het juiste moment.

VisionBI ondersteunt organisaties in de stappen naar data gedrevenheid. Meer weten? Bel of mail ons.

Bron: “Data Driven business, by Tim Philips”

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties