Cloud BI

22 / 01 / 2021 | Leestijd: 4 min | Auteur: Jurgen van Gils

Uw informatievoorziening naar een hoger niveau

Sturen op relevante en juiste informatie wordt voor (zorg)organisaties steeds belangrijker. Professionele informatievoorziening speelt hierdoor een steeds prominentere rol. De hoeveelheid data neemt alleen maar toe, maar tegelijkertijd is er steeds minder tijd om informatie te verzamelen en daarmee samenhangende beslissingen te nemen. De AAG Portal BI is de Business Intelligence oplossing die u hierbij op de juiste manier ondersteunt.

Efficiëntere manier van werken

De kracht van de AAG Portal BI zit hem in het feit dat AAG haar jarenlange praktische ervaring in de zorg op een succesvolle manier heeft weten te combineren met deze Business Intelligence oplossing. Hiermee introduceert AAG niet alleen een efficiëntere manier van werken, maar tevens een compleet nieuwe standaard voor informatievoorziening. Op deze manier kunt u uw organisatie beter laten presteren door de informatievoorziening naar een hoger niveau te tillen.

Voordelen

De belangrijkste voordelen van de tool zijn:

  • korte implementatietijd en dus lage kosten;
  • direct online toegang tot uw informatie;
  • afstemmen van uw informatievoorziening op uw organisatiedoelstellingen;
  • direct beschikking over de generieke dashboards voor de verschillende professionals binnen de organisatie;
  • mogelijkheid tot aanvullen met maatwerk door middel van het ontsluiten van aanvullende systemen en informatie;
  • gegevens zijn op verschillende dimensies te bekijken door middel van een intuïtieve bediening;
  • het zelf samenstellen van rapporten op maat is heel eenvoudig;
  • door de online toegang is de aanschaf van nieuwe hardware of het opzetten van een BI-omgeving overbodig.

Maatwerk Business intelligence

AAG heeft voor een aantal veelgebruikte systemen in de zorg al een standaardkoppeling ontwikkeld met onze business intelligence tool.

Heeft uw organisatie een systeem waarvoor wij nog geen standaardkoppeling hebben? Dan investeren wij graag samen met u en ontsluiten de databron op basis van een joint effort. Hoe gangbaarder het door u gebruikte systeem in de markt is, hoe lager uw kosten uitvallen.

Onze werkwijze

Om te zorgen dat de Business Intelligence oplossing volledig aansluit aan de wensen van de organisatie wordt er eerst een uitgebreide intake gehouden met de klant. Hierin wordt niet alleen gekeken met welke systemen en modules er wordt gewerkt, maar ook op welke manier deze systemen gebruikt worden binnen de organisatie. Dit is erg belangrijk om de juiste aansluiting te maken met de informatiebehoefte. Tijdens deze intake wordt ook uitgebreid gekeken naar de inhoud en de vorm van de generieke dashboards. De AAG portal BI heeft voor de verschillende professionals binnen de organisatie een generiek dashboard ontwikkeld van Controller tot Zorgmanager tot HRM adviseur.

Proof of concept

Om de organisatie vervolgens te kunnen overtuigen van de kracht van onze Business Intelligence oplossing wordt er vervolgens een ‘Proof of concept’ aangeboden. Dit is een mini-implementatietraject van een aantal dagen consultancy, waarin we de bestaande systemen binnen uw organisatie ontsluiten. De software wordt dan ‘as a service’ aangeboden, zodat dit een minimale impact heeft op de IT infrastructuur en bezetting in uw organisatie. Zo heeft u snel een goed beeld en inzicht van de AAG Portal BI. Na deze implementatie heeft u, samen met nog 4 andere gebruikers de mogelijkheid, om een maand lang kosteloos gebruik te maken van de software.

Korte implementatietijd

Indien u gebruik gemaakt heeft van een ‘Proof of concept’ worden de resultaten uiteraard gebruikt voor de verdere implementatie. Heeft u uw outsourcing ondergebracht bij AAG? Dan draait de applicatie al binnen een dag. In alle andere gevallen werken we volgens de 1-2-3 strategie. We nemen daarbij één dag voor installatie op locatie, één dag voor implementatie en één dag voor instructie. Dus binnen drie werkdagen is de Portal BI up and running.

Op het moment dat de volledige data ontsloten is zal de laatste hand worden gelegd aan de verschillende dashboards. Dit gebeurt uiteraard in een goede en intensieve samenwerking met de klant. In overleg met de klant kunnen er voor de verschillende gebruikers een aantal workshops georganiseerd worden. Dit kan zijn over hoe de AAG Portal BI te gebruiken tot het zelf samenstellen van rapporten/dashboards.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties