BI Tool Rocket Discover op het BI Symposium

25 / 11 / 2015 | Leestijd: 2 min | Auteur: Dennis Teekamp Gout

Rocket Discover: Primeur in Nederland.

Voor het eerst was het mogelijk om tijdens een algemeen toegankelijk evenement de splinter nieuwe BI tool Rocket Discover te bekijken. Tijdens het BI & IM Symposiom van Sogeti heeft VisionBI deze nieuwe BI Tool gedemonstreerd. Hoewel Rocket Discover al in juni van dit jaar officieel in Nederland is gelanceerd, was dat nog gericht op een selecte groep van Rocket CorVu gebruikers. Een korte impressie van deze dag kunt u hier bekijken.

Over Rocket Discover

Rocket Discover is de nieuwe BI tool ontwikkeld door Rocket Software. Deze nieuwe business intelligence en self service BI oplossing is een data visualisatie tool met een heel hoog gebruiksgemak. Vooral de wijze waarop zeer snel dashboards kunnen worden ontwikkeld aan de hand van geautomatiseerde keuzes is innovatief te noemen. Zo is het mogelijk om drill paden slechts door het slepen van velden in de keuzebalk te maken en te bepalen. Geen enkel ander bekend BI tool op de markt kent deze eenvoudige functionaliteit.

Met een keuze uit meer dan 15 verschillende visualisaties biedt Discover altijd een mogelijkheid om informatie op een voor de eindgebruiker prettige manier te presenteren. Met in het achterhoofd de visualisatie methoden van, visualisatie goeroe, Stephen Few biedt Discover goede en prettig werkende grafische weergaven. Vanuit vele data bronnen zoals DB2, Cognos, SQL server is het mogelijk data te combineren en gemakkelijk te vertalen naar dashboards. Het is mogelijk bewerkingen op data in de tool te doen, zodat iedere gebruiker op een uniforme manier met data werkt, maar toch de vrijheid heeft de inzichten te maken die men wenst.

Discover is van de basis uit een volledige nieuwe ontwikkeling waarbij de meest moderne ontwikkeltools zijn ingezet. Op deze manier is Discover op ieder device volledig responsive en te gebruiken. Bovendien is deze BI tool geschikt voor on-premise of cloud installatie.

VisionBI is exclusief partner van Rocket Discover en verzorgt voor u graag een demonstratie. Het is ook mogelijk gebruik te maken van een dertig dagen trial licentie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden neemt u dan svp contact op met VisionBI.

Utrecht, 23 november 2015

Business Intelligence - CTA
Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op

Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties