BI Software

22 / 01 / 2021 | Leestijd: 2 min | Auteur: Dennis Teekamp Gout

Het gebruik van BI Software is veelal voorbestemd voor brede gebruikersgroepen. Van eindgebruikers, key users en administrators ieder heeft zijn rol in het opzetten en gebruik van de data. Dit wordt middels de BI Software beschikbaar gesteld. De eindgebruiker zal veelal raadplegen en analyseren op de data die hem middels management dashboards en interactieve rapportages wordt aangeboden. Filters, drill down en drill anywhere zijn dan de gebruikte mogelijkheden om de informatie verder te analyseren. Key users hebben een dubbel rol, zij zijn even vaak gebruiker van de data als de persoon die nieuwe rapportages en dashboards voor het team of de organisatie ontwikkelen, testen en voor gebruik aanbieden. De administrator is vanuit de ICT kant van de organisatie verantwoordelijk. Hier komen beheer van de data connecties, het bouwen van bijvoorbeeld dynamarts of data warehouse en dagelijks beheer te liggen.

Soorten en varianten

BI Software is er in vele soorten van technische georiënteerde producten. Het spectrum loopt uiteen van BI Tools voor gebruikers met verstand van zaken tot self service business intelligence. In het midden van deze schaal bevindt zich de guided BI oplossingen. Dit zijn oplossingen die de organisatie in de volle breedte op gestructureerde wijze van data en informatie voorzien. Deze lenen zich bij uitstek voor het eenvoudig maken van management dashboards en of kpi dashboard. Het stelt de gebruiker eveneens in staat om op een eenvoudige manier dashboard analytics toe te passen. Veelal biedt een goed platform ook mogelijkheden voor het exporteren van data naar Excel, CSV en PDF. Hiermee kan gemakkelijk voor ieder type medewerker de juiste informatie gegeneerd worden.

Bekende BI software

Bekende voorbeelden van BI software zijn Qlikview of Tableau. Deze zijn voor de afgelopen jaren in populariteit snel gegroeid. Yellowfin Business Intelligence is een goed alternatief. Yellowfin biedt in de breedte dezelfde functionaliteit, tegen een interessant licentiemodel. Yellowfin biedt een omgeving waar data governance goed te borgen is en de gebruiker in een eenvoudige omgeving in contact met zijn data wordt gebracht.

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op