BI Dashboard

22 / 01 / 2021 | Leestijd: 2 min | Auteur: Dennis Teekamp Gout

Het BI Dashboard is er speciaal voor organisaties die dagelijks actueel inzicht in de belangrijkste KPI’s willen hebben. Via breed inzetbare BI tooling is het op alle devices beschikbaar. Van Mobile, Tablet tot PC. Veelal gebaseerd op het BI Consultancy project wordt door de BI Consultant het dashboard snel en opgezet en ontwikkeld. Wat ook belangrijk is dat het ook op de juiste wijze door uw medewerkers wordt gebruikt. Dus de begeleiding van uw medewerkers is daarin niet minder belangrijk.

Zij moeten leren te werken met een BI Dashboard of de rapportages die in het BI Platform gemaakt zijn. Doorzetten van het gebruik van het platform werkt als de hele organisatie of het organisatie onderdeel weet waar op gestuurd wordt en de KPI’s door iedereen gedragen en ondersteund zijn. Van het management tot de individuele medewerker het BI Dashboard geeft een ieder op hem of haar afgestemde informatie. Daarmee kunnen bijvoorbeeld zelfsturende teams hun voordeel doen.

Ontwikkelen

Het maken en ontwerpen van een dashboard is niet gemakkelijk, zeker wel te leren. Het vraagt een goede analyse van het gebruik. Denk daarbij vanuit de medewerker, hoe ondersteunt het de medewerker in zijn dagelijkse werkzaamheden. Daarvoor zijn diverse BI tools beschikbaar die ieder zijn specifieke kenmerken heeft voor het maken van dagelijkse bruikbare informatie. Het moet eenvoudig, gemakkelijk en toegankelijk zijn. De informatie moet relevant en up-to-date zijn.

Voor retail en zorg

Iedere markt heeft zijn eigen KPI en stuurinformatie nodig. Daarvoor zijn verschillende dashboards ontwikkeld die in basis gevormd zijn naar retail en zorg instellingen. Met kennis van uw markt en de belangrijkste KPI’s kan snel resultaat geboekt worden. Zo hebt u snel goede basis dashboard beschikbaar en snel een Management dashboard waar uw organisatie mee aan te sturen is.  

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op


Meer nieuws, ontwikkelingen & innovaties