In 10 dagen logistiek inzicht voor Transferro

met Microsoft Power BI

Transferro is een inkooporganisatie voor bedrijven die ijzerwaren en gereedschappen verhandelen. Om haar ruim 80 leden meer inzicht te geven in voorraadbeheer en levertijden, klopte IT Manager Johan Wichgers aan bij VisionBI.

“Het (visueel) inzichtelijk maken van onze leverings perfomance gaf ons direct inzicht in knelpunten en een onderbouwing in performance gesprekken met onze leden”

Logistieke processen monitoren en bijsturen

Transferro maakt gezamenlijke inkoop van ijzerwaren en gereedschappen mogelijk. In een centraal magazijn heeft de inkooporganisatie meer dan 19.000 artikelen standaard op voorraad. Deze levert ze binnen 24 uur aan leden.

De prestaties op het gebied van voorraadbeheer en levertijden wil Transferro inzichtelijk maken voor haar relaties. Johan Wichgers ”We wilden onze leden op korte termijn inzicht geven in onze logistieke prestaties. Het liefst in een volledig geautomatiseerde omgeving. Een hele uitdaging!”

De oplossing van VisionBI?

Een Microsoft Business Intelligence platform

Op basis van Azure SQL Server en Power BI heeft VisionBI een logistiek platform gecreëerd. Een BI omgeving in de cloud. Alle gebruikers kunnen dus op elk gewenst moment en op elk device inloggen.

Ze krijgen direct inzicht in onder meer leverbetrouwbaarheid, -tijden en one-time-right scores. Op die manier kunnen de logistieke prestaties van Transferro op één centrale plek worden gemonitord en zo nodig bijgestuurd.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/een-microsoft-business-intelligence-platform.jpg

Snel aan de slag met BI

Het platform is in opdracht van Transferro in heel korte tijd gerealiseerd. Door de inzet van cloud en het snelle schakelen van VisionBI was dit mogelijk.

Johan Wichgers “In minder dan 10 dagen was het BI platform klaar voor gebruik. Nu hebben we alle informatie op één plek en weten we zeker dat de getoonde data betrouwbaar is. Daar zijn we heel blij mee.”

Klaar voor de toekomst

Het platform is gebouwd met oog voor de toekomst. Zo kunnen andere processen als bijvoorbeeld verkoopinformatie aangesloten worden. De fundering is gelegd om nieuwe bedrijfsprocessen snel en eenvoudig te koppelen.