Business Intelligence Handel Industrie

Handel & industrie

werkt slim en innovatief met Business Intelligence

Met duizenden producten in het assortiment is het lastig overzicht te krijgen. Welke producten liggen stil en welke moeten weer ingekocht worden?

Hoe maakt u de juiste keuzes en blijft u de concurrentie voor?

Met Business Intelligence (BI) gaat u dat bereiken. Door gebruik te maken van uw eigen data en deze slim met elkaar te verbinden.

Ga voor technologische vooruitgang, maak besluiten op basis van feiten en neem een voorsprong in de markt.

Wat is Business Intelligence voor handel & industrie?

Binnen de organisatie worden vele systemen gebruikt. Denk aan CRM, ERP, WMS en financiële systemen.

Die data is goud waard…
…in een goed ingerichte BI tool. Deze haalt namelijk relevante informatie uit uw eigen systemen. In een goed begrijpelijk en mooi dashboard krijgen u en uw medewerkers antwoord op de meest gestelde vragen.

Denk aan:

  • Wat is het bestelpatroon van mijn klanten?
  • Hoeveel voorraad heb ik nog en hoelang ligt dit al?
  • Hoeveel offertes staan er per klant uit en wat is de status?
  • Waar kan ik meer omzet realiseren?
  • Wat is het verloop in mijn bezetting en wanneer heb ik extra mensen nodig?

BI voor technologische vooruitgang door inzicht in voorraadbeheer

Concurrerend zijn en blijven. Klanten de ruimste keuze en het grootste gemak bieden. Op ieder moment voldoende, maar niet teveel voorraad hebben. Een hele uitdaging!

Technologische mogelijkheden als Business Intelligence gaan u hierin ondersteunen. Denk aan een uitgebreide klantkaart, een Customer Health Index en slimme datakoppelingen.

We kunnen uw voorraadbeheer bijvoorbeeld koppelen aan bestelpatronen en uitstaande offertes. Zo weet u precies wanneer bepaalde artikelen opnieuw besteld of geproduceerd moeten worden. Of wanneer u een stilliggend artikel moet uitverkopen.

Er zijn vele andere manieren waarop Business Intelligence kan helpen om innovatiever en concurrerender te zijn. Onze consultants kunnen hier uitgebreid over vertellen.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/online-statistics-liggend.jpg

Passende BI software en échte domeinkennis
Om Business Intelligence goed te kunnen toepassen, heeft u de juiste software nodig. Uiteraard helpen wij met de selectie ervan.

Zelf werken we graag met Microsoft Power BI en Yellowfin. Beide uitstekende tools, elk met hun eigen mogelijkheden.

De BI software vormt de basis. De inrichting is wat telt.
Dankzij onze ervaring in handel & industrie kunnen we u proactief helpen bij het inrichten van een BI dashboard. Wij weten welke informatie u écht nodig heeft, waar we die vandaan kunnen halen en hoe we die het beste kunnen presenteren.

Wij gaan voor duidelijkheid in één oogopslag. Geen misvattingen tussen verschillende medewerkers of afdelingen. Onze datavisualisatie is voor iedereen helder.

Dat niet alleen.
We zorgen ervoor dat uw dashboard er aantrekkelijk uitziet. We willen dat uw medewerkers de BI tool met plezier inzetten. Dit vergroot namelijk de effectiviteit ervan.

Meer weten?
Bekijk dan ook eens onze aanpak en lees hoe wij samen met u een partnership voor de toekomst aangaan.