Exasol Architectuur

Exasol

de in-memory database die is gebouwd voor analyse

Wereld snelste analysedatabase, wat voor voordelen levert dat allemaal wel niet op?

Ontgrendel creativiteit met te gek snelle analyses
Exasol is met recht de snelste analytische database op dit moment, al sinds 2008 voert het de TPC-H benchmark aan. Met Exasol haal je ‘instant’ snelheid in huis, minimaal beheer met maximale prestaties.

Met Exasol kan je tijd spenderen aan je data en niet aan je database. Hoe frustrerend is het wel niet dat tunen, bouwen van datamarts en dan nog die zandloper voor je neus. Waarom al die tijd tijd verliezen aan bouwen terwijl je die tijd beter kan spenderen aan analyseren.

Scroll voor meer

Dé grote voordelen van Exasol

Volledige self-tuning, geen tijd spenderen aan beheer

Optimale beveiliging op rij- en kolom niveau

In-memory kolom-gebaseerde architectuur voor hoge presaties

Data science models direct in de database

Virtualisatie door het koppelen van verschillende bronsystemen

Zowel on-premise als in de Cloud in te zetten

Licentie model gebaseerd op de ruwe data, niet op basis van gebruik

Ongehoord snel ... en veel sneller dan Snowflake, Google BigQuery, e.d.

Exasol Architectuur

Enterprise BI

Iedere goede Business Intelligence & Analytics oplossing verdient een analytische database als Exasol. Data neemt een steeds belangrijkere plaats in bij een succesvolle bedrijfsvoering, klanten van Exasol vertrouwen op deze technologie om te groeien en te winnen.

Exasol werkt met wat je hebt, het verbindt bestaande systemen en nieuwe technologieën om verder te kunnen groeien. Het maakt één semantische laag en ontzorgt de visualisatie en data science oplossingen door de data met hoogst mogelijke snelheid beschikbaar te maken.

U kunt direct aan de slag op volle snelheid.

Exasol On-premise of Coud

Implementatie keuzes

Met Exasol heb je zowaar een keuze, installeer het On-premise of in de Cloud. Met Exasol kan je alle kanten op, op je eigen hardware, gevirtualiseerd, in de Exasol Cloud of in de publieke Cloud.

Licenties kunnen worden verkregen o.b.v. de hoeveelheid data, Pay-as-you-go (PAYG) of Bring-your-own-license (BYOL) voor in de Cloud.

 

Exasol keuzes

Exasol On-premise: Installeer Exasol in een Cluster op je eigen hardware.

ExaCloud: Dedicated hardware op maat voor je behoefte in een Cloud scenario.

Exasol in de Public Coud: Rol Exasol uit op AWS, Azure of Google Cloud en betaal via een PAYG model of neem je eigen licentie mee (BYOL).

Community Editie: Exasol is ook beschikbaar als Community versie, gratis te downloaden en installeren en ondersteund tot 200 GB ruwe data.

Exasol voor Yellowfin: Informeer naar de speciale voorwaarden.

Exasol + Yellowfin = Fast Analytics

Yellowfin is een krachtige Business Intelligence en Analytics Suite die optimaal presteert met Exasol als bronsysteem. Maximale prestaties, minder complexiteit in de BI oplossing en direct alle data tot je beschikking zonder ingewikkelde modellen of datamarts.

Dat scheelt een boel tijd!
Geen data preparatie meer, geen aggregaties op dataniveau, geen beperkte datasets meer omdat de snelheid tegen valt. Maak je data beschikbaar en laat Exasol het werk doen en Yellowfin je data visualiseren.

Data Science geïntegreerd
Exasol integreert Data Science in de database, hier kan Yellowfin direct gebruik van maken. Live modellen creëren en gebruiken,real-time tegen de data. Python, R, Java, Lua of welke data science taal dan ook, direct in de database. Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) worden hierdoor direct beschikbaar in Yellowfin.

Aan de slag met Yellowfin en/of Exasol?
We helpen u graag op weg. Wij zijn uniek in onze ervaring met Yellowfin en Exasol in Nederland. Of u nu op zoek bent naar licenties of een Yellowfin implementatietraject van A tot Z wenst: wij staan voor u klaar.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/yellowfin-op-ieder-device-dezelfde-functionaliteiten.png
Business Intelligence - Aanpak

Meer over ons

Het 5-stappen VisionBI plan

Business Intelligence is geen klus; het is een proces. We kijken in welke fase van BI uw organisatie zich bevindt en waar u naartoe wilt. Binnen 1 jaar of binnen 5 jaar. Net waar uw ambities liggen. Stap voor stap implementeren we BI.

We beginnen altijd met ons 5-stappen VisionBI plan. Zo leren we uw organisatie door en door kennen. Alleen dan kunnen we BI echt goed inrichten.

De 5 stappen naar geslaagde informatievoorziening zijn:


Stap 1:
Inzicht in uw organisatie
Stap 2: Verbinden van data aan mensen, processen en doelen
Stap 3: Opzet van een roadmap voor informatievoorziening
Stap 4: Implementatie
Stap 5: Borging en doorontwikkeling

Wilt u meer weten over onze aanpak en de roadmap? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.