Business Intelligence GGZ

GGZ

krijgt inzicht en betere stuurinformatie met Business Intelligence

Lange wachttijden, vele ketenpartners en maatschappelijke druk: de uitdagingen in de GGZ zijn talrijk.

De behoefte aan psychische zorg blijft stijgen. Van GGZ-instellingen wordt naast kwalitatieve zorg, ook transparantie en grip op kosten verwacht.

Hoe kunt u deze verwachtingen waarmaken?
Business Intelligence (BI) gaat u hierbij helpen. Door inzicht te geven in uw eigen bedrijfsvoering en de zorg die u levert. Datagedreven werken wordt een stuk eenvoudiger en rapporteren aan ketenpartners doet u in een handomdraai.

Wat is Business Intelligence voor de GGZ?

Binnen de organisatie werkt u met allerlei softwarepakketten. Denk aan het EPD, ROM, planningssoftware, declaratiesoftware en een financieel pakket.

Onhandig als u snel één overzicht nodig heeft met productie, afrekeningen en wachtlijsten.

BI is dan de oplossing. Een goed ingerichte BI tool haalt relevante informatie uit al uw software. In een visueel aantrekkelijk dashboard krijgt u antwoord op vragen als:

  • Hoeveel tijd wordt er besteed aan verschillende Diagnose Behandeling Combinaties (DBC)?
  • Welke wachtlijsten zijn er en hoe lang zijn ze?
  • Hoeveel zorg verwacht ik komend jaar te kunnen leveren?
  • Hoe is de afrekening met de zorgverzekeraar(s) verlopen?

Met deze en andere informatie binnen handbereik wordt het veel eenvoudiger datagedreven te werken en zelfs voorspellingen te doen over toekomstige zorg. Met duidelijke informatievoorziening kunt u besluiten nemen op basis van feiten en data.

Efficiënter en transparanter werken met Business Intelligence

U werkt in een concurrerende markt. Dat niet alleen: de overheid én de samenleving volgen alles wat u doet op de voet. Wetgeving verandert continu en heeft impact op uw organisatie.

Transparantie, uitstekende bedrijfsvoering, kostenreductie, uitmuntende zorg: de eisen die gesteld worden aan de GGZ zijn overweldigend.

Met Business Intelligence krijgt u op vele aspecten meer grip.

Door inzicht te geven in het aantal cliënten, de wachtlijsten, de behandeltijden en declaraties per DBC kunt u uitspraken doen over de verwachte, benodigde psychische zorg. U kunt beter anticiperen op de toekomst en besluiten nemen over de bedrijfsvoering.

Dat niet alleen. Ook rapporteren aan ketenpartners als de gemeente wordt vele malen eenvoudiger. In een BI tool kunt u rapportages maken die zowel voldoen aan alle eisen als visueel aantrekkelijk en in één oogopslag voor iedereen duidelijk zijn.

Uiteraard zijn er nog talrijke andere mogelijkheden met BI. Onze consultants kunnen u hier alles over vertellen.

https://www.visionbi.nl/wp-content/uploads/online-statistics-liggend.jpg

BI expertise en kennis van GGZ in één
Uiteraard helpen we u bij de selectie van de juiste BI tool. Zelf werken we graag met Microsoft Power Bi en Yellowfin. Beide uitstekende tools, elk met hun eigen mogelijkheden.

De BI software vormt de basis. De inrichting en het gebruik ervan is wat telt.

Inmiddels hebben onze consultants diverse GGZ-instellingen mogen bijstaan met BI. Daardoor kennen wij uw problemen, uitdagingen en informatiebehoefte. We kunnen u snel helpen en u adviseren over bewezen aanpakken en keuzes in de markt.

Het dashboard richten we geheel veilig en AVG-proof in. Zo kunt u verschillende autorisaties toewijzen aan medewerkers en krijgen ze alleen toegang tot de informatie die ze mogen zien. Daarnaast worden klantgegevens geanonimiseerd.

Voor ons is BI pas een succes als uw organisatie het dashboard met plezier en het gewenste resultaat inzet. We streven altijd naar duidelijkheid in één oogopslag, zodat er geen misvattingen ontstaan. We denken met u mee over de optimale inzet van BI door uw medewerkers en organisatie. Nu én in de toekomst.

Meer weten?
Bekijk dan ook eens onze aanpak en lees hoe wij samen met u een partnership voor de toekomst aangaan.