Goedkoop bouwmaterialen krijgt met Power BI meer grip op data uit ERP-systeem

Bouwmaterialenhandel Goedkoop is een echt familiebedrijf én een begrip in de bouwbranche. Met vijf vestigingen en een ongekend groot assortiment is overzicht houden een tijdrovende uitdaging. Daar brengt VisionBI verandering in.

Hoe?

Door de implementatie van Power BI is er meer inzicht in verkoop, marges, voorraadstanden en financiële resultaten.  Voorheen werden de rapportages in het ERP systeem gedaan, maar dat kostte veel tijd en leverde lang niet dezelfde kwaliteit op.

Focuspunten

Goedkoop bouwmaterialen

Opgericht

1932

Vestigingen

5

Klanten

van particulier tot MKB

Uitdaging

beter inzicht hebben in data vanuit het ERP-systeem om zo meer grip te krijgen op voorraadstanden, verkoopcijfers, marges en andere financiële resultaten.

Oplossingen

de implementatie van Power BI binnen de organisatie en het ontwerpen en opstellen van dashboards voor verkoop, voorraadbeheer en financiën.

Resultaten

Goedkoop bouwmaterialen beschikt over goede, betrouwbare stuurinformatie, die ook nog eens snel en efficiënt wordt weergegeven in een visueel aantrekkelijk dashboard.

Beter sturen op basis van betrouwbare informatie

Naast een tijdsbesparing, levert het nieuwe dashboard in Power BI de organisatie betere stuurinformatie op. In Power BI is het eenvoudig om gegevens uit het ERP-systeem te combineren, waardoor waardevolle inzichten ontstaan.

Zo kunnen medewerkers op het dashboard bijvoorbeeld zien welke artikelen boven of onder de voorraadnorm zitten. Ook is er meer grip op de marges en worden onregelmatigheden sneller ontdekt.

Visueel aantrekkelijke grafieken en diagrammen

Waar het ERP-systeem van Goedkoop bouwmaterialen enkel rapportages met cijfers oplevert, is het dashboard in Power BI visueel veel aantrekkelijker. De data wordt namelijk omgezet in grafieken en diagrammen, die medewerkers in één oogopslag kunnen aflezen.

En als er interesse is in de details achter de cijfers?

Ook dat is geen probleem. In het dashboard kunnen ze makkelijk terugvinden uit welk brondocument in ERP de data is gehaald. Hierdoor is het heel eenvoudig om bij afwijkingen na te gaan of er wellicht een fout zit in het ERP, zodat deze hersteld kan worden. Dit scheelt veel uitzoekwerk en maakt de cijfers betrouwbaarder.

Een betrokken partner

Goedkoop bouwmaterialen heeft een vaste consultant van Vision BI, die regelmatig bij het bedrijf op locatie te vinden is. Hij werkt samen met het team van de bouwmaterialenhandel om de dashboards te ontwerpen en in te richten.